Бої йдуть фактично в самому Торецьку: експерт заявив про прогрес окупантів на фронті

Російські окупаційні війська продовжують наступати на Покровському й Торецькому напрямках і не зупиняються, заявив військовий оглядач Денис Попович в ефірі Radio NV.

За його словами, наразі рано говорити про вплив операції ЗСУ у Курській області на східний фронт, оскільки загарбники перекидають до РФ резерви з тих ділянок, які вважають для себе не основними.

“У них є просування в бік Покровська, причому по різних напрямках — і по залізниці, де Новогродівка. Починаються бої за Гродівку, це інший населений пункт на цьому ж напрямку. Якщо порівняти їхні темпи просування, то буквально більш ніж тиждень тому, до початку Курського наступу, ці населені пункти як Гродівка, Новогродівка, значно рідше траплялися в наших діалогах. Але зараз бачимо, що вони є, ворог просувається вперед”, — зазначив експерт. 

За його словами, подібні загрози є і для міста Торецьк у Донецькій області.

“Якщо піднятися північніше і говорити про Торецьк, то [ворог] вже фактично веде бої безпосередньо в самому місті Торецьку, чого тиждень тому теж не було, вони були на околицях. Тому бачимо поступовий прогрес [наступу], на превеликий жаль, який поки що зупинити не вдається”, – розповів Попович.

Водночас він оцінив, як українські війська могли б переломити ситуацію на зупинити просування загарбників. Так, потрібно позбавити росіян можливості практично безперешкодно використовувати перевагу у повітрі та скидати КАБи.

“Тоді просування ворога можна буде сповільнити, бо якраз ці бомби, на превеликий жаль, зумовлювали і зараз зумовлюють це значне просування ворога”, – пояснив оглядач.

Попович додав, що ціллю окупантів залишається перерізання траси Покровськ-Костянтинівка, оскільки вона важлива для всієї донецької дуги.

Ольга Степанова

Recent Posts

The Guardian: У Путіна знали про операцію ЗСУ в Курській області, але не змогли підготуватися

Російське військове командування передбачало операцію ЗСУ в Курській області і протягом кількох місяців розробляло плани…

1 секунда ago

Землю накрила магнітна буря червоного рівня: що треба знати

20 вересня сонячна активність підвищилась до К-індексу 7. Це червоний рівень, який відповідає сильним геомагнітним…

15 хв. ago

Повінь у Європі: Будапешт іде під воду. ФОТО

Повені, які у середині вересня охопили Центральну та Східну Європу, дійшла до Угорщини. Дунай, що вийшов із берегів,…

29 хв. ago

Стало відомо, яка буде ціна офіційних iPhone 16 в Україні

27 вересня в Україні розпочнуться офіційні продажі нової лінійки смартфонів iPhone 16, яка включає чотири…

40 хв. ago

Окупанти направили «Шахед» у бік Хмельницької АЕС

Росія продовжує ядерний шантаж, направляючи ракети та дрони в бік українських АЕС. У ніч на…

51 хв. ago

Демократи закликають Гарріс збільшити свою присутність у ЗМІ — The Hill

Люди, близькі до кампанії Гарріс, стверджують, що вони застосовують багатогранний підхід до завоювання голосів виборців,…

1 годину ago