Бої йдуть фактично в самому Торецьку: експерт заявив про прогрес окупантів на фронті

Російські окупаційні війська продовжують наступати на Покровському й Торецькому напрямках і не зупиняються, заявив військовий оглядач Денис Попович в ефірі Radio NV.

За його словами, наразі рано говорити про вплив операції ЗСУ у Курській області на східний фронт, оскільки загарбники перекидають до РФ резерви з тих ділянок, які вважають для себе не основними.

“У них є просування в бік Покровська, причому по різних напрямках — і по залізниці, де Новогродівка. Починаються бої за Гродівку, це інший населений пункт на цьому ж напрямку. Якщо порівняти їхні темпи просування, то буквально більш ніж тиждень тому, до початку Курського наступу, ці населені пункти як Гродівка, Новогродівка, значно рідше траплялися в наших діалогах. Але зараз бачимо, що вони є, ворог просувається вперед”, — зазначив експерт. 

За його словами, подібні загрози є і для міста Торецьк у Донецькій області.

“Якщо піднятися північніше і говорити про Торецьк, то [ворог] вже фактично веде бої безпосередньо в самому місті Торецьку, чого тиждень тому теж не було, вони були на околицях. Тому бачимо поступовий прогрес [наступу], на превеликий жаль, який поки що зупинити не вдається”, – розповів Попович.

Водночас він оцінив, як українські війська могли б переломити ситуацію на зупинити просування загарбників. Так, потрібно позбавити росіян можливості практично безперешкодно використовувати перевагу у повітрі та скидати КАБи.

“Тоді просування ворога можна буде сповільнити, бо якраз ці бомби, на превеликий жаль, зумовлювали і зараз зумовлюють це значне просування ворога”, – пояснив оглядач.

Попович додав, що ціллю окупантів залишається перерізання траси Покровськ-Костянтинівка, оскільки вона важлива для всієї донецької дуги.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

30 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

31 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

33 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

43 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

45 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

46 хв. ago