Скандал довкола втрат у 59-ї бригаді: Генштаб розпочав перевірку, – Пташка

Комісія з Генштабу ЗСУ у середу, 17 липня, почала перевірку в зоні відповідальності 59-ї окремої мотопіхотної бригади. Перед цим низка військових та журналістів розповідали про нібито непрофесійні дії командира бригади Богдана Шевчука. Зокрема, захисниця “Азовсталі” Катерина “Пташка” Поліщук стверджувала, що рішення саме цього командувача призвели до значних втрат особового складу.

Військовослужбовиця зазначила, що її головною метою було не підняти свою впізнаваність, а звернути увагу на проблеми в бригаді. Наразі захисниця, яка співпрацювала з цим угрупованням, очікує результати перевірки. Про це “Пташка” написала у своєму Facebook.

“Пояснюю один раз для всіх: моєю метою не було підняти свою впізнаваність та засвітитись по телевізору на гострій темі. Я звернула увагу на проблему, її почули та сьогодні комісія вже знаходиться в 59. Ми чекаємо результатів перевірки. Це була основна моя мета”, – написала захисниця.

Зазначимо, що офіцер 59-ї бригади Сергій Ціхоцький, коментуючи звинувачення на адресу Шевчука з боку Катерини Поліщук, заявив, що вона не має освіти та знань, щоб критикувати військове керівництво. Натомість “Пташка” відповіла, що її три роки військового досвіду дозволяють не оцінювати діяльність Шевчука, але звертатись до людей зі спеціалізованою освітою та повноваженнями, щоб “вони зробили це більш професійно”.

Українська парамедикиня Катерина Поліщук – захисниця “Азовсталі” із позивним “Пташка” заявила, що припиняє співпрацю з 59 окремою мотопіхотною бригадою імені Якова Гандзюка. Вона скаржиться на дії та рішення нового комбригу, який очолив підрозділ у квітні. Ситуація в бригаді після цього кардинально погіршилася, а втрати зросли, стверджує “Пташка”.

Також про непрофесійне командування писали журналіст Юрій Бутусов та лейтенант ЗСУ з позивним “Алекс”. Загалом йдеться про такі звинувачення, як віддання злочинних наказів, службова недбалість, нехтування життям та здоровʼям особового складу, дії, що призвели до загибелі великої кількості військовослужбовців, усунення незгодних командирів, пригнічення бойового духу та приниження особового складу.

Ольга Степанова

Recent Posts

Що загрожує чоловікам за незаконний перетин кордону під час війни

В умовах воєнного стану в Україні військовозобов'язаним чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати…

5 хв. ago

У Bloomberg оцінили можливість громадянських заворушень у 20 найбільших економіках світу

США поступаються лише Туреччині та Росії серед 20 найбільших економік світу, які, ймовірно, зазнають насильницьких…

13 хв. ago

Найекстремальніша “хвиля-вбивця” в історії: гігантська стіна води досягла висоти 4 поверху (відео)

Океан покриває більшу частину поверхні планети, але все ще є найбільш маловивченим місцем на Землі.…

21 хв. ago

В Україну масово везуть китайські авто: топ-5 найпопулярніших моделей

Українці почали набагато активніше купувати автомобілі з Китаю. Протягом серпня до України ввезли з КНР понад…

29 хв. ago

“П’яні та побиті”: в “Укрзалізниці” відреагували на скандал з воєнізованими охоронцями

Близько 6-ї ранку 16 вересня в потязі працівник воєнізованої охорони "Укрзалізниці" заснув у купе провідника.…

37 хв. ago

Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень

У редакцію "На Пенсії" написав Петро Бабенко із Чернігівської області, і його обурення цілком зрозуміле. Чоловік упевнений,…

45 хв. ago