“Питання актуальне”: Юсов відреагував на слова Буданова про наступ РФ і ситуацію на півночі

Українським захисникам вдалося зірвати плани російських окупантів, які ще в червні хотіли дестабілізувати ситуацію на північних кордонах. Деталями поділився речник Головного управління розвідки Міністерства оборони (ГУР МОУ) Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

За його словами, та операція противника, яку він намагався провести на півночі, була зупинена українськими захисниками. Водночас, наразі далі фіксується активність ворожих ДРГ, спроби ротації та поповнення підрозділів.

А от щодо інтерв’ю начальника української розвідки Кирила Буданова виданню NV, де той говорив про ризик наступу ЗС РФ із півночі, то воно записувалося в момент, коли на Харківському напрямку були активні бойові дії й окупанти продовжували наступальну операцію, каже Андрій Юсов.

Речник ГУР МОУ заявив, що коли подібні інтерв’ю виходять через кілька тижнів, то вони можуть потребувати деяких поправок і коригувань, адже ситуація змінюється. У результаті зараз у відомстві запевняють, що Сили оборони зруйнували плани окупантів не тільки в Харківській області, а й на північному напрямку.

“Але дійсно загроза там залишається. Ворог не полишатиме спроб дестабілізувати ситуацію, відволікати сили і засоби українських Сил безпеки і оборони. Тому так, у цьому контексті це питання актуальне. Ми говоримо про російсько-українські кордони, ми говоримо про північний напрямок”, — підсумував Андрій Юсов.

Нагадаємо, 15 липня повідомлялося, що слова Кирила Буданова про загрозу наступу ЗС РФ із півночі також прокоментував президент Володимир Зеленський. За його словами, найскладніша ситуація залишається на сході. Глава держави стверджує, що “на Харківщині зроблено серйозну роботу, щоб унеможливити потужний наступ із півночі”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Банки розкриють таємницю за першим запитом: більше нічого не приховати

В Україні готуються внести важливі зміни в правила розкриття банківської таємниці у випадках запитів від…

10 хв. ago

У США виявили щелепи морського чудовиська віком 80 мільйонів років

У Техасі були виявлені скам'янілості величезного рідкісного мозазавра з гігантськими кулястими зубами, як показало нове дослідження. Два…

12 хв. ago

Чи повертатиме ЄС чоловіків призовного віку в Україну: єврокомісарка дала відповідь

У ЄС заявили, що застосування диференційованого підходу до українських біженців, що базувався би на їхній статі,…

13 хв. ago

Розсилка повісток поштою: депутат попередив про “величезну проблему” для військовозобов’язаних

В Україні почали розсилати повістки через "Укрпошту", однак у разі неправильного оформлення повісток у військовозобов'язаних можуть виникнути…

16 хв. ago

Вирви до сотні метрів: з’явилися нові супутникові знімки наслідків ударів по складу БК в Торопці

Внаслідок атаки на склад РФ з БК в Тульській області з'явилися величезні вирви. Про це свідчать супутникові…

18 хв. ago

РФ готує масовану ракетну атаку по Україні – накопичує Х-101 на аеродромі “Оленья”

У Центрі протидії дезінформації також нагадали, що країна-агресорка Росія постійно намагається звинуватити Україну в усіх…

21 хв. ago