Командир 125-ї бригади ТрО, яка захищала Харківщину, йде з посади

Генерал-лейтенант Артур Горбенко завершує роботу на посаді командира 125-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України, яка захищала Харківську область.

Відповідну заяву він опублікував на сторінці бригади у соціальній мережі Facebook. Він подякував побратимам за більш ніж дворічну спільну службу та зазначив, що продовжує службу в лавах українських Збройних сил.

“Вдячний всьому особовому складу за вірність Присязі, військовому та громадянському обов’язку, відданість Українському народові, жертовність, відвагу і професіоналізм, проявлені в ході російсько-української війни, в численних боях та зіткненнях за нашу з вами землю. Вдячний Вашим родинам за підтримку, терпіння та вміння чекати в ці нелегкі часи”, – додав Горбенко.

125 бригада ТрО: останні новини

У травні український військовослужбовець Денис Ярославський заявив, що ця бригада самовільно залишила позиції на Харківському напрямку.

В 125-й бригаді назвали це неправдивою інформацією, заявивши, що ситуація в смузі їхньої оборони залишається складною, але контрольованою.

Наприкінці травня у Єдиному державному реєстрі судових рішень з’явилися матеріали кримінальної справи, відкритої за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 425, ст.429 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування встановило, що 10 травня в районі низки населених пунктів Харківської області під час штурмових дій окупантів мали місце факти залишення бойових позицій підрозділами 125 бригади.

Також було встановлено, що командування 125 бригади та підпорядкованих їй підрозділів “внаслідок недбалого ставлення до військової служби, не організували належним чином оборону позицій на кордоні Харківської області та РФ, що призвело до втрати вказаних позицій, військової техніки та особового складу підрозділу”.

Ольга Степанова

Recent Posts

США і Туреччина готують багатомільярдну угоду в сфері оборони

Віце-президент Торгової палати США Близького Сходу, Центральної Азії та Туреччини Дженніфер Міель заявила, що між…

4 години ago

Часів Яр: ЗСУ контратакували та вибили росіян з частини міста

ЗСУ вибили російські війська з мікрорайону «Канал» під час контратаки під Часов Яром, пише видання…

5 години ago

В Кремлі прокоментували ордери на арешт Герасимова та Шойгу

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував видані Міжнародним кримінальним судом (МКС) ордери на арешт Сергія…

5 години ago

Україна готова виконати вимоги Угорщини

Україна готова задовольнити вимоги Угорщини щодо нацменшин у рамках євроінтеграції. Про це повідомила віце-прем'єр-міністр із…

5 години ago

Терміни для оновлення даних ТЦК продовжувати не будуть: що відомо

Військовозобов'язані українці під час мобілізації в Україні у нормальному темпі оновлюють військово-облікові дані. Найбільша кількість оновлень…

7 години ago

Матюкатися корисно: психологи розкрили несподівані переваги лайки

Зазвичай нецензурну лайку вважають недоречною та поганою звичкою, але це може бути корисним для психічного здоров'я. Хоча матюки…

7 години ago