Україна атакувала військовий аеродром Росії у Криму

У ніч проти 17 квітня в Криму пролунали вибухи в районі військового аеродрому в Джанкої, повідомляють телеграм-канали Astra та Shot.

Одразу кілька гучних вибухів було чутно в районі четвертої ранку — перша приблизно о 3:40 за місцевим часом. Після цього, за словами очевидців, на аеродромі виникла сильна пожежа.

Моніторингова група «Кримського вітру» опублікувала знімок супутникового аеродрому після удару, на якому видно шість вогнищ полум’я. Стан об’єкту зафіксував супутник VIIRS/Suomi NPP о 3:41 за місцевим часом, уточнили журналісти.

Автомобільний рух Кримським мостом після атаки було тимчасово зупинено без вказівки причини. Пізніше Мінтранс Криму повідомив, що ділянка автомобільної дороги Джанкой — Феодосія поруч із Джанкоєм тимчасово перекрита для руху, організовано об’їзд.

Офіційної інформації про удар поки що немає ні з української, ні з російської сторони.

У Джанкої розташовується російський військовий аеродром. На ньому дислокується 39-й вертолітний полк 27-ї змішаної авіаційної дивізії 4-го командування ВПС та ППО Південного військового округу. Також на аеродромі базуються три авіаційні ескадрильї Мі-8, Мі-35М, Мі-28 та Ка-52. Крім цього, у Джанкої знаходяться вертольоти прикордонної служби ФСБ РФ. Раніше Росія стягнула на аеродром додаткові установки протиповітряної оборони: комплекси С-300 та С-400 були розгорнуті на льотному полі.

Нагадаємо, Україна атакувала військові аеродроми Криму наприкінці січня. Однією з цілей ракетних ударів був Бельбек. На цьому аеродромі було знищено щонайменше три військові літаки Росії, стверджував колишній спікер командування Повітряних сил Збройних сил України (ЗСУ) Юрій Ігнат.

Дмитрук Андрій

Recent Posts

Польща планує затопити частину кордону з Росією та Білоруссю

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск розповів про будівництво системи укріплень на кордоні з Білоруссю та Росією, яка включатиме…

7 хв. ago

Роздавати повістки зможе ще одна категорія українців: деталі

В Україні голів ОСББ уповноважать вручати повістки.

19 хв. ago

Догралися: на ВЛК даватимуть електронні повістки – перевіряйте свій Резерв+

Міністерство оборони планує додати нову функцію до додатку «Резерв +», яка дозволить отримувати електронний напрямок на…

7 години ago

Вирішальні 72 години: вчені запропонували переглянути період відключення від життєзабезпечення

Під час ухвалення рішення про припинення життєзабезпечення коматозних пацієнтів із тяжкими травматичними ушкодженнями головного мозку…

7 години ago

Європа повертає українських біженців додому: які зміни готують у різних країнах

В Європі деякі країни готові платити українським біженцям за повернення додому. Стало відомо, як ситуація…

7 години ago

Бронювання включено: який цікавий розділ вигадали сайти пошуку роботи

На українських сайтах пошуку роботи з'явився цікавий розділ в якому вказується, що працедавець буде надавати…

7 години ago