“Зуби дракона” у Курській області: росіяни гинуть від власних оборонних споруд

Російські війська в Курській області, намагаючись захиститися від ЗСУ, встановили бетонні загородження — “зуби дракона”. Однак ці перешкоди стали смертельними пастками для солдатів, які намагаються втекти від українських дронів. Машини на великій швидкості врізаються в бетон, спричиняючи численні смертельні аварії.

Z-блогери й військкори у соцмережах нарікають, що ці самі “зуби дракона” перетворили дороги на смертельні пастки. Пропагандист Святослав Голіков, один із таких блогерів, повідомив, що на трасі Суджа-Курськ росіяни намагаються рятуватися від FPV-дронів, але врізаються у несподівано встановлені бетонні загородження. Машини ламаються, солдати гинуть або отримують важкі травми, а винуватців ніхто не може знайти.

“Не було ані сповіщень, ані знаків попередження,” — заявляє Голіков. — “Кілька автомобілів на швидкості понад 150 км/год влетіли в ці зуби, загинули люди, ще кілька у реанімації. Наші намагалися знести ці загородження, але наступного дня вони з’явилися знову. Та сама історія: розбиті машини, загиблі, десятки постраждалих.”

Місцеві соцмережі киплять від обурення. Росіяни навіть почали підозрювати, що ці “зуби дракона” встановлюють не їхні військові, а диверсійно-розвідувальні групи (ДРГ). Вони вважають, що бетонні загородження з’являються без попередження та розпізнавальних знаків, перетворюючи евакуаційні маршрути на пастки. В результаті — численні аварії, розбита техніка та загиблі.

Один із користувачів соцмереж пише: “За одну ніч понад 40 загиблих, ще стільки ж тяжко поранених. Аварій на дорогах більше, ніж збитої техніки FPV-дронами за тиждень. І все це через невідомі бетонні загородження, які з’являються просто посеред траси.”

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Кого з пенсіонерів можуть мобілізувати на війну: є декілька категорій

В Україні колишніх співробітників силових структур, які вже спокійно насолоджувалися своєю пенсією, можуть мобілізувати до…

4 хв. ago

Третина українських компаній може сховатися в тінь через нові податки

Коли український бізнес і так на межі виживання, держава вирішує підняти податки. Логічно? Не зовсім.…

22 хв. ago

Ненавидів “х**лів”: посадовець “Укренерго” “зливав” дані про наслідки обстрілів

В Україні викрили посадовця НЕК "Укренерго", який виправдовував воєнні злочини РФ. Деталями 16 жовтня поділилась пресслужба Служби безпеки…

34 хв. ago

Жінки пішли в наступ: у Закарпатті розтрощили бус ТЦК і закидали камінням

Закарпаття знову в центрі уваги, і цього разу не через мальовничі краєвиди. У селі Великі…

38 хв. ago

Випустили 8 куль: під Москвою ліквідували офіцера спецназу ГРУ, який повернувся з України

Що ж, війна повертається додому навіть для тих, хто її почав. Під Москвою вбили офіцера…

51 хв. ago

Верховна Рада має намір саджати українців за соціальні мережі

Верховна Рада України вирішила серйозно взятися за користувачів, які відчули себе "мисливцями" в мережі. До…

59 хв. ago