“Зуби дракона” у Курській області: росіяни гинуть від власних оборонних споруд

Російські війська в Курській області, намагаючись захиститися від ЗСУ, встановили бетонні загородження — “зуби дракона”. Однак ці перешкоди стали смертельними пастками для солдатів, які намагаються втекти від українських дронів. Машини на великій швидкості врізаються в бетон, спричиняючи численні смертельні аварії.

Z-блогери й військкори у соцмережах нарікають, що ці самі “зуби дракона” перетворили дороги на смертельні пастки. Пропагандист Святослав Голіков, один із таких блогерів, повідомив, що на трасі Суджа-Курськ росіяни намагаються рятуватися від FPV-дронів, але врізаються у несподівано встановлені бетонні загородження. Машини ламаються, солдати гинуть або отримують важкі травми, а винуватців ніхто не може знайти.

“Не було ані сповіщень, ані знаків попередження,” — заявляє Голіков. — “Кілька автомобілів на швидкості понад 150 км/год влетіли в ці зуби, загинули люди, ще кілька у реанімації. Наші намагалися знести ці загородження, але наступного дня вони з’явилися знову. Та сама історія: розбиті машини, загиблі, десятки постраждалих.”

Місцеві соцмережі киплять від обурення. Росіяни навіть почали підозрювати, що ці “зуби дракона” встановлюють не їхні військові, а диверсійно-розвідувальні групи (ДРГ). Вони вважають, що бетонні загородження з’являються без попередження та розпізнавальних знаків, перетворюючи евакуаційні маршрути на пастки. В результаті — численні аварії, розбита техніка та загиблі.

Один із користувачів соцмереж пише: “За одну ніч понад 40 загиблих, ще стільки ж тяжко поранених. Аварій на дорогах більше, ніж збитої техніки FPV-дронами за тиждень. І все це через невідомі бетонні загородження, які з’являються просто посеред траси.”

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Ілона Маска звинуватили в плагіаті через дизайн нових Tesla (фото)

Нові безпілотні електромобілі Tesla Cybercab та Robovan стали причиною скандалу. Ілона Маска звинуватили в плагіаті, адже дизайн…

4 хв. ago

Уже немодно: зіркова стилістка назвала джинси, які стали антитрендами у 2024 році

Комфорт і стильний баланс — основа сучасної моди, і в 2024 році деякі тренди джинсів…

9 хв. ago

Рейтинг летить в прірву: скільки українців зараз довіряють Зеленському

Центр Разумкова з 20 по 26 вересня 2024 року провів опитування щодо того, яким політикам,…

23 хв. ago

Вижити не можливо: майже половина українців отримує пенсію менше ніж 100 доларів

В Україні станом на 1 жовтня нараховується 10,34 мільйона пенсіонерів. 43% літніх людей в Україні…

30 хв. ago

Новий рекорд: названо найшвидший “‎бюджетний”‎ серійний автомобіль

Chevrolet Corvette ZR1 встановив рекорд швидкості для сучасних серійних авто дешевше 1 млн доларів, ставши…

41 хв. ago

Мобілізація чоловіків 50+: два винятки, коли призов неминучий

В Україні оновлено умови мобілізації для чоловіків віком від 50 років. Ця категорія громадян зазвичай…

45 хв. ago