Назвали напрямок боїв, який зараз головний для росіян

Зараз Торецький напрямок для окупантів – один з пріоритетних. Вони намагаються витиснути ЗСУ з Торецька, скинути з панівної висоти. Основне завдання ворога – вийти з півдня та зайти у бік Костянтинівки, щоб звідти тиснути на висоти Часового Яру. Також, можливо, почати рух у бік Краматорсько-Слов’янської агломерації, обходячи Часів Яр з заходу.

Більшу частину Торецька зараз контролюють загарбники. Військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан зауважив 24 Каналу, що українські захисники утримують частину сірої зони та північно-західну частину Торецька.

“Росіяни зараз намагаються витиснути нас з Торецька. Торецьк – це теж висоти. Вони намагаються скинути нас з панівної висоти Торецька. Їхнє основне завдання – вийти з півдня та зайти у бік Костянтинівки, щоб тиснути на висоти Часового Яру з боку Костянтинівки, зокрема. Можливо, почати рух у бік Краматорсько-Слов’янської агломерації, обходячи Часів Яр з заходу”, – сказав він.

Противник намагається витиснути наших бійців з Торецька, бо йому зручно це робити. Поруч Горлівка – великий воєнний хаб, а за кілька кілометрів розташований Торецьк.

До слова, боєць ЗСУ Євген Ієвлєв розповів, що ситуація в Торецьку доволі критична, тривають тяжкі бої. Росіянам дійсно вдалося зачепитися за місто, однак у ньому не залишилося жодного вцілілого кварталу, майже всі будинки пошкоджені.

Ворог хоче вийти на Курахівську ТЕС

Роман Світан зазначив, що вийти на кордони Донецької області у 2024 році ворогу не вдасться. Однак вони намагатимуться тиснути на Покровському напрямку, розуміючи, що прямо на Покровськ вони не вийдуть. Вже за 5 – 7 кілометрів до Покровська російські військові були зупинені. Вони зараз намагатимуться розширювати лінію фронту, рухатись у бік Мирнограда на північ та на південь у районі Селидового.

Практично Покровсько-Мирноградська агломерація. Вже можна говорити про агломерацію. Вони намагатимуться тиснути на Мирноград. І в районі Селидового тривають знакозмінні бої. Ми там відновлюємо втрачені позиції, не даємо росіянам оточити Селидове. Там у нас позиції досить перспективні. Питання щодо Покровська не у близькій перспективі,
– підкреслив військовий експерт.

За його словами, у ближній перспективі – Торецьк і Курахове. Щодо Курахового росіяни використовують максимальну кількість резервів, адже їм необхідно вийти на Курахівську ТЕС, щоб спробувати її запустити. Адже зараз у тимчасово окупованих населених пунктах, зокрема, Донецьку, Макіївці, Ясинуватій, великі проблеми з електроенергією та водою.

“Але до Курахового також ще далеко. Зараз ми втримуємо по півночі у районі Українська, Селидового, не даємо росіянам розвернутися з північного заходу на Курахове, утримуємо позиції біля Вугледара. Вони пройшли там кілька кілометрів у бік Богоявленки. Там ситуація далека до оптимістичної, але стабілізація вже намічається”, – додав полковник ЗСУ в запасі.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Ціна на електроенергію може зрости ще вдвічі — заява нардепа

В Україні триває підготовка енергетичної системи до зими. Через російські атаки з 27% теплової електроенергії…

10 хв. ago

Німецькі винищувачі перехопили літак РФ над Балтійським морем

Німеччина підняла винищувачі в повітря через російський розвідувальний літак Іл-20, який увійшов у міжнародний повітряний простір над Балтійським морем. Про…

18 хв. ago

Стати багатою та успішною: який рецепт для України пропонують нобелівські лауреати-2024

Нобелівські премії зазвичай сприймаються як щось дуже абстрактне. Економіст Тимофій Милованов, аналізуючи роботу нинішніх лауреатів…

26 хв. ago

Чоловік спробував зарядити телефон від “сонячного” капелюха EcoFlow: що вийшло (фото)

Оглядач техніки Джон Веласко протестував капелюх EcoFlow Power Hat, намагаючись зарядити від нього свій смартфон Samsung…

37 хв. ago

Чоловік, якого звільнили 15 років тому, домігся величезної компенсації за наднормову роботу

Федеральний суд Швейцарії зобов'язав роботодавця, який звільнив працівника 15 років тому, виплатити йому гроші за…

46 хв. ago

Люди висадяться на Місяць у Prada: модний дім презентував новий скафандр (фото)

Дизайн скафандра Axiom Extravehicular Mobility Unit (AxEMU) вперше представили на Міжнародному конгресі астронавтів у Мілані.…

54 хв. ago