ЗС РФ б’ють по логістиці, ЗСУ розпочали другу фазу прориву, — оглядач

Підрозділи ЗСУ готуються до нової фази прориву в Курській області, яка полягатиме у відповіді на контратаки ЗС РФ. При цьому в українських військових має бути достатньо зброї та техніки, щоб втримуватиме логістичний шлях і намагатись наступати на російські позиції з іншого боку. Про деталі боїв під Курськом керівник Defense Express Сергій Згурець розповів у ефірі “Еспресо”.

Згурець пояснив, що український наступ під Курськом змінив “парадигму війни” і показав, що ЗСУ може здійснювати несподівані, але добре сплановані, операції. Після прориву на початку серпня росіянам знадобився місяць, щоб почати контратаки. У зв’язку з цим українські військові розпочали другу фазу наступу, наголосив експерт. На його думку, боротьба іде за логістичний шлях, який іде від Суджі до Коренево — цією дорогою ЗСУ підвозять зброю. Росіяни намагаються перерізати дорогу, але їм це поки що не вдається, підсумував Згурець.

Прорив в Курській області — деталі

Представники Defense Express назвав населені пункти, біля яких росіяни докладають максимум зусиль. Зокрема, це Снагость та село Любимівка, розташоване дещо західніше. Любимівка — за 5 км від логістичної траси ЗСУ, і саме тут тисне російське угрупування, яке зібралось південніше Коренево. З іншого боку, українські військові також почали наступ, мінімум, з трьох напрямків, зауважив Згурець. Зокрема, вони атакують західніше Снагості і біля сіл Веселе та Ведмеже, заявив він.

“Зараз ворог намагається без додаткових резервів все-таки стримати наше просування і ускладнити нашу логістику. А ми, навпаки, створюємо суттєві загрози для противника на цій ділянці. У нас є сили і засоби, які дозволяють і далі дивувати противника і ставити його вкрай невигідне положення”, — пояснив експерт.

На карті бойових дій порталу “Радио Свобода” бачимо населені пункти, про які згадав Згурець. Помітні ділянки, на яких ворог наступає західніше Суджі, а також населені пункти, від яких пішли нові атаки ЗСУ. Українське командування не коментує ситуацію на даному відтинку фронту.

Прорив в Курській області – ситуація 16 вересня біля СнагостьФото: Радио Свобода

Зазначимо, 16 вересня аналітики The Finacial Times порівняли прорив в Курській області та створення плацдарму ЗСУ в Кринках у Херсонській області. Вони пояснили, що успіх Сил оборони буде залежати від тактики, яку обере російське командування. Ймовірно, воно вирішить не перекидати значні сили у точку прориву, а буде поступово виснажувати підрозділи ЗСУ.

Коломієць Надія

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

30 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

31 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

32 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

43 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

45 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

46 хв. ago