ЗС РФ б’ють по логістиці, ЗСУ розпочали другу фазу прориву, — оглядач

Підрозділи ЗСУ готуються до нової фази прориву в Курській області, яка полягатиме у відповіді на контратаки ЗС РФ. При цьому в українських військових має бути достатньо зброї та техніки, щоб втримуватиме логістичний шлях і намагатись наступати на російські позиції з іншого боку. Про деталі боїв під Курськом керівник Defense Express Сергій Згурець розповів у ефірі “Еспресо”.

Згурець пояснив, що український наступ під Курськом змінив “парадигму війни” і показав, що ЗСУ може здійснювати несподівані, але добре сплановані, операції. Після прориву на початку серпня росіянам знадобився місяць, щоб почати контратаки. У зв’язку з цим українські військові розпочали другу фазу наступу, наголосив експерт. На його думку, боротьба іде за логістичний шлях, який іде від Суджі до Коренево — цією дорогою ЗСУ підвозять зброю. Росіяни намагаються перерізати дорогу, але їм це поки що не вдається, підсумував Згурець.

Прорив в Курській області — деталі

Представники Defense Express назвав населені пункти, біля яких росіяни докладають максимум зусиль. Зокрема, це Снагость та село Любимівка, розташоване дещо західніше. Любимівка — за 5 км від логістичної траси ЗСУ, і саме тут тисне російське угрупування, яке зібралось південніше Коренево. З іншого боку, українські військові також почали наступ, мінімум, з трьох напрямків, зауважив Згурець. Зокрема, вони атакують західніше Снагості і біля сіл Веселе та Ведмеже, заявив він.

“Зараз ворог намагається без додаткових резервів все-таки стримати наше просування і ускладнити нашу логістику. А ми, навпаки, створюємо суттєві загрози для противника на цій ділянці. У нас є сили і засоби, які дозволяють і далі дивувати противника і ставити його вкрай невигідне положення”, — пояснив експерт.

На карті бойових дій порталу “Радио Свобода” бачимо населені пункти, про які згадав Згурець. Помітні ділянки, на яких ворог наступає західніше Суджі, а також населені пункти, від яких пішли нові атаки ЗСУ. Українське командування не коментує ситуацію на даному відтинку фронту.

Прорив в Курській області – ситуація 16 вересня біля СнагостьФото: Радио Свобода

Зазначимо, 16 вересня аналітики The Finacial Times порівняли прорив в Курській області та створення плацдарму ЗСУ в Кринках у Херсонській області. Вони пояснили, що успіх Сил оборони буде залежати від тактики, яку обере російське командування. Ймовірно, воно вирішить не перекидати значні сили у точку прориву, а буде поступово виснажувати підрозділи ЗСУ.

Коломієць Надія

Recent Posts

Столичний поліцейський живе у пентхаусі тещі, яка за життя заробила 100 грн – розслідування

Заступник начальника Головного управління Нацполіції Києва Тарас Полієнко живе у дворівневих апартаментах тещі на 220…

2 хв. ago

Шахрайська схема з залізничними квитками: УЗ попередила про наслідки для покупців

"Укрзалізниця" виявила, що під час купівлі квитків на популярні рейси спекулянти пробують обійти ідентифікацію покупця через…

14 хв. ago

Користувачі Apple масово скаржаться на iOS 18: як оновлення “вбиває” iPhone

Користувачі iPhone масово скаржаться на проблеми зі смартфонами – швидко розряджається батарея. Ця проблема з'явилась…

23 хв. ago

Обмежено придатних українців до 25 років не братимуть до війська: що буде з уже мобілізованими

В Україні припинять мобілізацію обмежено придатних чоловіків віком до 25 років. Відповідний указ видасть Міністерство…

32 хв. ago

“Він просто геній”: пілот-віртуоз посадив літак лише з одним робочим колесом в шасі (відео)

Пілот-віртуоз здійснив "хрестоматійну" аварійну посадку на одному колесі. На драматичних кадрах можна побачити, як літак…

41 хв. ago

Стали відомі нові подробиці про загибель батискафа Titan і його екіпажу

Берегова охорона США опублікувала кадри загибелі підводного човна Titan після його смертоносного вибуху в червні…

54 хв. ago