Окупанти чіпляють на свої дрони цвяхи: у Defense Express пояснили, навіщо

У ЗС РФ проявили винахідливість та вигадали “посилювати” свої дрони цвяхами. У Defense Express 15 вересня розповіли, що це виглядає досить дієвим методом для боротьби з “суперниками” в небі.

У матеріалі зазначено, що повітряні бої дронів — явище не дуже розповсюджене. Принаймні відео таких зіткнень можна зустріти у мережі доволі рідко. Те, хто вийде переможцем, в таких випадках залежить від фактора везіння та майстерності операторів.

Однак бої дронів можуть стати популярнішими, адже ворог вигадав чіпляти до БПЛА цвяхи. Металеві “прикраси” грають роль зброї проти “суперника” у небі.

“Ми виявляли коптер, робили — на свій коптер ставили цвяхи — і приземлялися на противника. Після чого лопатями він вдарявся у цвяхи, лопаті ламалися і він падав вниз”, — поділився один з інструкторів російської школи розвідувальних БПЛА й ударних FPV-дронів.

У виданні підкреслили, що слова росіянина свідчать про цілеспрямоване “полювання” дрона у небі. Тобто безпілотник не випадково натрапив на інший, а вишукував “жертву” в повітрі, бувши озброєним цвяхами.

Автори не виключають, що ініціатива прикрутити до дрона цвяхи належала окремим підрозділам. Окупанти могли перейматись, що інший БПЛА завадить виконати завдання, тож на випадок бою у небі його “посилили”.

Навіть попри цвяхи залишаються важливими везіння й вміння оператора. І хоч ідея ворога здається не надто серйозною розробкою, у статті припустили, що це може бути одним з варіантів боротьби з дронами противника у повітрі.

Романчук Микола

Recent Posts

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

10 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

20 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

32 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

48 хв. ago

Експерти пояснили небажання Путіна оголошувати нову хвилю мобілізації

Росія наразі не планує оголошення нової хвилі мобілізації в короткостроковій або середньостроковій перспективі, оскільки президент…

48 хв. ago

Стало відомо, хто може отримати пенсію загиблого військового

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії та соціальні виплати. В Україні існує декілька видів пенсії,…

60 хв. ago