Кремль знайшов вихід: для боїв у Курській області перекидають нових строковиків

Росія все ж перекидає сили для посилення Курського напрямку, але замість професійних військовослужбовців там воюють строковики з інших регіонів. Деталями 15 серпня поділились у Forbes.

Через вісім днів після прориву кордону ЗСУ повністю зайняли перший великий населений пункт у Курській області РФ — місто Суджа. Окрім того, українські спецпризначенці провели масштабну операцію з захоплення в полон, поповнивши обмінний фонд на 102 особи.

Увійшовши до Курської області, українські війська зіткнулися з легко спорядженими строковиками, які не мали брати участі в боях. Зазначається, що захоплені військовополонені намагалися відступати, але утікачів повернули чеченські “загони блокування”.

У матеріалі зазначено, що поразці ЗС РФ у Суджі посприяла “сильна залежність” від ненадійних у реальних боєзіткненнях строковиків. Передбачається, що у ворога можуть виникнути подібні “незручності” знову.

Не бажаючи понижувати тиск на передовій в Україні, Кремль перекидає на Курський напрямок нових строковиків із інших областей. Їхні родичі незадоволені та намагаються протестувати.

“Незрозуміло, чому Кремль порушує свою політику щодо призовників у бойових діях і ризикує політичною кризою. Можливо, російське командування береже свої професійні війська для наступу Росії на сході України. Але також можливо, що немає жодних професійних військ, щоб відправити хороші війська до Курська, що створить нові прогалини в російських лініях в Україні. Передислокація професійних солдатів може допомогти стримати українське вторгнення, але з ризиком спровокувати окремі українські прориви деінде”, — припустили у виданні.

Ольга Степанова

Recent Posts

Є чітка формула, як загнати Путіна в глухий кут,- експерт

Публіцист Віталій Портніков відповів на питання, як усунення Путіна могло б змінити перебіг війни. На питання про…

33 секунди ago

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

16 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

25 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

38 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

48 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

1 годину ago