Бронювання працівників: чому наразі виникли труднощі

Основна проблема у територіальному центрі комплектування (ТЦК) щодо бронювання працівників підприємств від призову на військову службу це те, що протягом тривалого часу роботодавці не виконували правила військового обліку, і приймали на роботу військовозобов'язаних без військово-облікових документів.

Про це заявила представниця ТЦК Лариса Козак в інтерв’ю журналісткам ТСН Юлії Кирієнко і Наталії Нагорній, пише kontrakty.ua.

“У нас вже майже 3 роки діє постанова №1487 Кабінету міністрів України, яка чітко забороняла приймати на роботу військовозобов’язаних громадян і вести їх персональний військовий облік без перебування на військовому обліку або з невідповідними військово-обліковими документами,” – зазначила Козак.

За її словами, громадяни та роботодавці зобов’язані проводити звіряння даних військового обліку не рідше, ніж раз на 5 років, а підприємства критичної інфраструктури – не рідше разу на рік.

“На жаль, ці правила нехтувалися. Бронювались особи, приймались на роботу. Персональний військовий облік щодо таких осіб вівся з порушеннями,” – пояснила Козак.

Тепер, коли законодавство зобов’язало всіх оновити дані, виникли проблеми у тих, хто має порушення у військовому обліку.

Вона також зазначила, що через посилення законодавства та підвищення штрафів для роботодавців, багато підприємств направляють усіх своїх працівників до ТЦК для перевірки.

Представниця ТЦК наголосила, що вони не можуть сприяти бронюванню чи надавати відтермінування особам з порушеннями військового обліку: “Відстрочка відноситься до осіб, які отримали діюче бронювання” .

Лисенко Катерина

Recent Posts

Жінка переспала з 20 одруженими чоловіками, щоб дізнатися причину, чому її коханий зраджував

56-річна британка зізналася, що зайнялася сексом з понад 20 одруженими чоловіками після зради свого коханого.…

3 години ago

У Польщі у ліжку знайшли мертвим 29-річного чоловіка: поруч спав священник у костюмі кролика

У Польщі спалахнув скандал через смерть 29-річного чоловіка у будинку священника.  Про це пише польське видання wprost.pl Польське…

3 години ago

70% населення світу невдовзі зіткнеться із сильними стихійними явищами: попередження вчених

Науковці попереджають, що екстремальні зливи та спекотні температури стануть більш поширеним явищем у наступні два…

4 години ago

“Не повинні субсидувати непокору”: глава МЗС Польщі закликав ЄС скасувати виплати українським біженцям

Глава МЗС Польщі Сікорський закликав скасувати виплати українським біженцям. На його думку, допомоги створюють перешкоди для…

4 години ago

Робот сприйняв працівника як загрозу: перші люди вбиті штучним інтелектом

Взимку 1979 року 25-річний працівник ливарного заводу Роберт Вільямс став першою в історії людиною, яку вбив…

4 години ago

ДТП за участі нардепа Копитіна: у справі виринули неочікувані деталі

Народний депутат Ігор Копитін, який наприкінці серпня втрапив у ДТП, має посвідчення Головного управління розвідки Міноборони та водія-військовослужбовця.…

4 години ago