ЗСУ просунулися на Луганщині: в “Азові” розповіли подробиці

12-та бригада спецпризначення “Азов” у співпраці з 1-ю бригадою оперативного призначення “Буревій” Національної гвардії України успішно завершили етап наступальних операцій у Серебрянському лісництві. За результатами спільних дій, наші військові просунулись по фронту. Таким чином підтвердилася інформація про успіх наших захисників на двох напрямках на Донбасі.

Про це повідомила 12-та бригада спеціального призначення “Азов” Національної гвардії України. За її даними, 21 квітня захисники провели наступальні дії у Серебрянському лісництві.

“В результаті спільних дій, підрозділи бригад просунулись на 1 км в глибину та на 2 км по фронту, чим завершили один з етапів наступальних дій на своєму напрямку”, – йдеться у повідомленні.

Що відбувається на фронті

Попри просування наших військових, російські війська показують також невеличкий прогрес на Донеччині. За даними DeepState від 16 червня, окупанти досягли часткових успіхів у Покровському районі, продовжуючи активні штурми проти позицій ЗСУ.

Останні дані експертів, опубліковані у новій карті, показують, що окупанти просунулись далі, наблизившись до населених пунктів Сокол та Новоолександрівка. Інтенсивні бої тривають на кількох напрямках.

За інформацією Bild, російські сили продовжують розширювати свій контроль на Донбасі, наближаючись до Очеретиного та продовжуючи рухатись вперед. Їм залишилося лише сім кілометрів до можливості перекриття так званої “дороги життя” від Костянтинівки до Покровська.

Раніше, DeepState зафіксував успіхи ЗСУ у відступі російських сил з Кліщіївки на Донеччині. Водночас росіяни мають певні перемоги навколо населених пунктів Калинівка, Новопокровське та Яснобродівка.

Ольга Степанова

Recent Posts

Статусні та економічні: топ-5 електричних кросоверів на українському ринку

Кросовери б'ють рекорди продажів, випереджаючи автомобілі інших, класичних концепцій. Цей тренд стосується й електромобілів: кросовери…

5 хв. ago

Батько власника телеграм-каналу “Труха” збив на смерть людину

Батько власника телеграм-каналу "Труха" Максима Лавриненка збив на смерть людину. Про це Лавриненко розповів в інтерв’ю Слави…

12 хв. ago

Манікюр для сміливих модниць: які кольори та дизайни у тренді влітку 2024

Влітку, як ніколи, хочеться виділятися з натовпу. Тому варто обирати яскравий колір та дизайн манікюру.…

21 хв. ago

Чоловік поховав дружину, а потім знайшов її живою за 600 км від дому: як це можливо

60-річний Рам Сумер з Індії впізнав та кремував тіло начебто своєї дружини Пхулматі, а через кілька днів…

29 хв. ago

На Буковині чоловік намагався задушити військового ТЦК паском безпеки

В Чернівецькій області затриманий під час спроби незаконного перетину кордону чоловік напав на працівника ТЦК.…

36 хв. ago

У Німеччині кортеж Орбана потрапив у ДТП: загинув поліцейський (фото)

Кортеж прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана потрапив у ДТП дорогою в аеропорт у Штутгарті. Внаслідок чого…

43 хв. ago