Бронь від мобілізації: у Раді хочуть дати “імунітет” від служби фахівцям однієї категорії

В Україні мають намір надавати бронь від мобілізації всім перевізникам, про що йдеться у тексті проекту закону №11334, який з’явився на сайті Верховної Ради під авторством народного депутата Володимира Крейденка.

Автор законопроекту впевнений, що підприємства у сфері автомобільного транспорту забезпечують життєво важливі функції для України, включаючи економічний чинник. Так, народний обранець пропонує надавати бронь від мобілізації 100% працівників зазначеної сфери замість існуючих 50%. Також це торкнеться і перевізників, які є ФОП.

Зміни планується внести до ст. 25 ЗУ “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, дозволивши бронювати військовозобов’язаних, які працюють у суб’єктів господарювання будь-якої організаційно-правової форми, які здійснюють свою діяльність у сфері автомобільного транспорту.

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться про те, що перевізники забезпечують життєво важливі функції та/або послуги, порушення яких призводить до негативних наслідків національної безпеки України. В той же час, бронювання позитивно вплине на галузь як міжнародних, так і внутрішніх вантажних і пасажирських перевезень.

“Прийняття проекту Закону дозволить суб’єктам господарювання будь-якої організаційно-правової форми, які здійснюють свою діяльність у сфері автомобільного транспорту, бронювати своїх військовозобов’язаних працівників на період мобілізації та воєнний час. Це, у свою чергу, позитивно вплине на галузь як міжнародних, так і внутрішніх вантажних та пасажирських перевезень”,- йдеться у пояснювальній записці до документа.

Крім цього, Володимир Крейденко зазначив, що ухвалення цього законопроекту не вимагатиме додаткових вливань з держбюджету України.

Ольга Степанова

Recent Posts

Сьогодні в Україну увірветься різке похолодання зі зливами та вітром

Сьогодні, 29 вересня, на заході України різко зіпсується погода. Очікується суттєве похолодання та дощі, місцями…

12 хв. ago

Старий поплутав береги: Лавров з трибуни ООН почав погрожувати ядерною зброєю

Російський міністр закордонних справ Сергій Лавров, схоже, взагалі втратив береги. Під час свого виступу на Генеральній…

21 хв. ago

Росію масовано атакували дрони: багато вибухів та пожеж, з’явилися вражаючі відео

У ніч на 29 вересня в низці російських областей пролунали вибухи. На місцях сталися спалахи. Місцева…

32 хв. ago

Хусити намагались атакувати ракетою аеропорт Ізраїля у момент прибуття Нетаньяху

Єменські хусити запустили ракету класу "земля-земля" по аеропорту Тель-Авіва у той момент, коли до Ізраїлю повернувся премʼєр-міністр…

42 хв. ago

КНДР грозиться, що Європа на межі ядерної війни – Reuters

Північна Корея заявила, що військова допомога США Україні є «неймовірною помилкою» та грою з вогнем проти ядерної держави Росії.…

49 хв. ago

“Залишилося 7 днів”: чоловік виявив моторошну знахідку за своїм сміттєвим баком (фото)

Повернувшись пізно ввечері додому з роботи, чоловік жахнувся, виявивши поруч зі сміттєвим відром трикутну язичницьку…

9 години ago