Війна в Україні

Україна активно нарощує власне виробництво боєприпасів

Генерал-лейтенант Іван Гаврилюк повідомив, що Україна нарощує власне виробництво боєприпасів різних номенклатур.

Україна досягла важливих домовленостей за результатами перемовин з європейськими партнерами – про це розповів заступник Міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк за підсумками робочого візиту до Норвегії, Швеції та Німеччини, інформує Міністерство оборони України.

Будь-яка допомога від партнерів важлива для України, але зараз ми найбільше потребуємо зброї і боєприпасів, наголосив генерал-лейтенант в інтерв’ю виданню «Інформаційний спротив». «Більше снарядів – більше можливостей на полі бою», – зазначив Іван Гаврилюк.

При цьому Україна, за його словами, отримує снаряди не лише від ЄС: «Ми отримуємо зброю від наших партнерів у рамках Контактної групи з питань оборони України у формат «Рамштайн», двосторонніх домовленостей з окремими країнами. Також ОВТ для ЗСУ закуповується у світових виробників за кошти спеціальних фондів, створених нашими західними партнерами». 

Значну частину озброєння та техніки для ЗСУ постачають вітчизняні виробники. «Ми нарощуємо власне виробництво боєприпасів різних номенклатур, плануємо виробляти окремі зразки снарядів разом із західними компаніями», – наголосив генерал-лейтенант.

Нинішня війна, продовжує Іван Гаврилюк – наймасштабніша з часів Другої світової та потребує величезних ресурсів. І з огляду на те, що російська армія має значно більше ресурсів, отримати перевагу на полі бою можна не кількістю снарядів, танків, солдатів, а за рахунок високотехнологічної зброї.

«Ця війна показала, що маючи технологічну зброю та добре навчене військо, можна завдавати поразки навіть переважаючому за кількістю солдатів та техніки противнику. Я маю на увазі арсенал такої зброї, як високоточні ракети та артилерійські снаряди, роботизовані безпілотні платформи, засоби радіоелектронної боротьби та розвідки тощо», – додав Іван Гаврилюк.

Деревянко Гелена

Recent Posts

Україну чекає колапс міжнародних перевезень: що не так з новим законом про мобілізацію

Через недосконалі норми бронювання та набрання чинності закону про мобілізацію, ринок міжнародних автоперевезень може опинитися…

7 хв. ago

НМТ-2024 у Польщі: для українців відкрили реєстрацію на додаткову сесію тестування

Український центр оцінювання якості освіти відкрив реєстрацію для участі у додатковій сесії національного мультипредметного тесту (НМТ) у…

17 хв. ago

Порушення закону про «іноагентів». Андрію Макаревичу загрожує кримінальна справа

Таганський районний суд Москви оштрафував на 30 тисяч рублів лідера групи «Машина времени» Андрія Макаревича…

25 хв. ago

Від штрафів до кримінальної відповідальності: як можуть покарати за порушення військового обліку

За порушення військового обліку передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу. Але для тих, хто систематично…

27 хв. ago

Які базові речі повинні бути в гардеробі кожної жінки літом 2024

Попереду спекотний сезон, а це значить, що час підготувати свій гардероб до літа 2024. Всім…

46 хв. ago

Пасажири почули потужні удари: зграя косаток потопила яхту в Гібралтарській протоці

У Гібралтарській протоці група косаток зіткнулася з вітрильною яхтою. Судно не витримало такого тиску і пішло під…

50 хв. ago