Масована атака БПЛА: у Бєлгороді та Воронежі пролунали вибухи, є постраждалі

Вночі 16 січня безпілотні літальні апарати атакували Воронезьку Область (Російська Федерація). Про це повідомили в Міністерстві оборони Росії в Telegram.

Оборонне відомство РФ звинуватило Україну в атаці.

“Протягом сьогоднішньої ночі припинено спроби київського режиму вчинити терористичні атаки із застосуванням БПЛА літакового типу по об’єктах на території Російської Федерації”, — йдеться у повідомленні.

У Міноборони Росії заявили, що нібито черговими засобами протиповітряної оборони було знищено п’ять і перехоплено три БПЛА над територією Воронезької області, а ще чотири — над Бєлгородською.

Атака Воронезької області

Губернатор Воронезької області Олександр Гусєв повідомив, що засоби ППО відбили атаку БПЛА в регіоні.

“В одному багатоквартирному будинку ліквідовано спалах на балконі. Ще у двох багатоповерхівках та низці приватних будинків вибиті вікна”, — сказав Олександр Гусєв.

З його слів, внаслідок влучання збитого БПЛА до квартири на вулиці Тепличній медична допомога знадобилася дівчинці 2013 року народження, у неї різані рани руки, ноги та шиї. Їй медичну допомогу надали на місці.

За повідомленням видання Baza, у квартирі на вулиці Тепличній у Воронежі, в яку влучили уламки БПЛА, вигорів балкон, також там вибило вікна та балконні двері. Крім цього, були пошкоджені меблі.

“На той момент вибуху в кімнаті знаходилася 10-річна Даша. Вона отримала рани рук та ніг. На щастя, травми виявились незначними”, — йдеться у повідомленні.

Наслідки влучання уламків БПЛА у квартиру у Воронежі
Наслідки влучання уламків БПЛА у квартиру у Воронежі

За словами мера Воронежа Вадима Кстеніна, внаслідок атаки БПЛА довелося евакуювати жителів одного з будинку. Також у місті ввели режим міської НС.

З його слів, внаслідок вибухів у місті постраждали вікна в чотирьох житлових будинках.

За інформацією губернатора Бєлгородської області В’ячеслава Гладкова, у Бєлгородському районі системи ППО нібито збили безпілотник до підльоту до міста. За попередніми даними, постраждалих немає.

“Є пошкодження у двох приватних домоволодіннях: вибиті вікна, посічено паркан та пошкоджено господарську споруду. Інформація уточнюється”, — пояснив Гладков.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ще один російський НПЗ зупинив переробку нафти після успішної атаки українских дронів

Туапсинський НПЗ компіанії Роснєфть зупинив переробку нафти внаслідок пожежі, яка сталася після атаки безпілотних літальних…

14 години ago

В Україні випробували унікальний дрон: невидимий для мін

Днями представники силових структур, технічні фахівці і потенційні експлуатанти протестували дрон, який може суттєво допомогти…

19 години ago

Захід зупинить Путіна, якщо він зважиться на ядерний удар – Маломуж

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж спрогнозував, як перспектива проведення Росією навчань…

19 години ago

Прогноз погоди на вихідні 18–19 травня: бувало і тепліше

За даними Sinoptik.ua, у більшості регіонів України після затяжного періоду прохолоди нарешті потеплішає, тож можна…

19 години ago

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

2 дні ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

2 дні ago