Російська “тактика м’ясорубки” на фронті працює: аналіз The Times

Термін “м’ясорубка” є широко поширеним позначенням військової стратегії Росії в її кампанії із захоплення Донбасу, і ця стратегія, навіть незважаючи на величезну кількість людських жертв, працює.

Як пише The Times, навіть з урахуванням російської стратегії “м’ясорубки” за останні місяці масштаби втрат серед росіян на Донбасі стали безпрецедентними. За даними американської розвідки, серпень і вересень стали найкровопролитнішими місяцями у війні: щодня гинуло і отримувало поранення понад 1200 росіян.

Однак, якою б самовбивчою не була ця стратегія, вона не позбавлена ефекту, зазначає The Times, адже, за даними розвідувальної організації Black Bird Group, за останні два місяці Росія завоювала територію такими темпами, яких не було з 2022 року – було захоплено 318 квадратних миль.

Як розповів виданню десантник однієї з повітряно-десантних бригад, що захищають лінію фронту під Кураховим, Андрій, під час щоденних вилазок на позиції його роти гине від 20 до 30 росіян.

“Люди, яких вони посилають у ці рейди, не є справжніми бойовими одиницями і погано навчені”, – каже Андрій. – Але все одно це виснажує наші запаси боєприпасів, і щоразу хтось із наших хлопців або поранений, або вбитий”.

Він розповідає, що іноді російським солдатам вдається пробратися на українську територію і сховатися, тоді бійцям ЗСУ доводиться витрачати час на їхні пошуки та ліквідацію.

“Мета всього цього – виснажити наші ресурси і відвернути увагу. Це грубо, але це працює. Два тижні тому їм вдалося просунутися на 500 метрів”, – розповів він.

Небезпеку становлять і можливі колаборанти, які можуть залишатися серед місцевих жителів.

“Майже всі місцеві жителі, з якими я зустрічався, підтримують нас. Але нам доводиться постійно переміщати свої позиції, тому що є ті, хто дає координати росіянам”, – каже Назар Войтенков, співробітник прес-служби 79-ї бригади.

Романчук Микола

Recent Posts

“Податок на яйця”: чому в СРСР змушували платити за бездітність

У СРСР існувало багато дивних законів та стереотипів, не виключенням став і податок на бездітність. Так, в…

3 хв. ago

“Піди, с*ка, і умри за три тижні”: комбат К-2 відверто озвучив, що не так з мобілізацією

Командир батальйону К-2 54-ї ОМБр Кирило Верес жорстко розкритикував нинішню ситуацію з мобілізацією в Україні та військовою…

12 хв. ago

Старих цін більше не побачите: популярні овочі побили багаторічний рекорд

Українські фермери змушені різко підвищувати ціни на помідори та огірки через зменшення обсягів пропозиції на…

21 хв. ago

ТЦК можуть взятися за жінок: які заходи реальні у майбутньому

Якщо війна з росією затягнеться на кілька років, в Україні можуть знизити мобілізаційний вік і…

30 хв. ago

22 роки у воді: викинуте на пляж послання в пляшці допомогло розгадати таємницю (фото)

12-річний хлопчик зробив незвичайне відкриття, коли прибирав сміття на відокремленій ділянці пляжу в Істборні (Англія).…

41 хв. ago

Пiдвищення податків в Україні: нардеп розповів, коли скандальний закон запрацює

14 жовтня парламент відхилив всі 13 блокуючих постанов щодо законопроекту 11416-д щодо значного підвищення податків. Далі…

50 хв. ago