Назвали причину, чому росіяни страчують українських полонених

На різних ділянках фронту фіксують випадки страти українських військовополонених росіянами. Це свідчить, що розстріли полонених навряд чи є ініціативою окремих росіян, а скоріш за все вони отримали від своїх командирів відповідні вказівки.

Таку думку висловив очільник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко. Мовляв, росіянам наказали вбивати українських полонених.

  • Треба констатувати, що вони можуть мати саме такі накази та вказівки відповідно. Це трапляється, як ми бачимо, на різних ділянках фронту. І тому це свідчить про певні скоординовані злагоджені дії.

Тобто це не свідчення якихось, скажімо, одноособових випадків. Звичайно, якщо там хтось буде говорити про письмові накази, навряд чи такі знайдуться.

Але усні вказівки, я практично переконаний, що вони можуть бути. Це відповідає тому характеру і природі війни, яку веде Росія проти України, — зазначив Мусієнко.

Він зауважив, що такої безжальної стратегії росіяни дотримуються і проти цивільних, і проти військових, і це вже усі побачили. Водночас це «демонструє якості нашого ворога», протидіяти яким можна тільки в один єдиний спосіб.

  • І боротися з цим є єдиний спосіб, як показала 95-та десантно-штурмова Поліська бригада. Вони просто знищили негідників зі 155-ї бригади морської піхоти, так званої вже  «морської піхоти», тому що туди вже четвертий чи п’ятий раз набирають неясно кого.

І вони просто знищили їх, зокрема серед них були ті, хто катував і вбивав наших військовополонених. Тому ось це і є спосіб, яким чином це зупиняти, – підкреслив експерт.

На його думку, вплив міжнародних інституцій чи будь-які інші засоби впливу на ворога є марними.

Іншого способу, на превеликий жаль, на сьогодні немає, – наголосив  Олександр Мусієнко.

Нагадаємо, стало відомо, що окупанти 10 жовтня розстріляли 9 операторів дронів в районі хутора Зелений Шлях на Курщині. Додаткові деталі обставин з’ясовуються.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Чеченці з підрозділу «Ахмат» допомагають ЗСУ в Курській області (ВІДЕО)

Чеченські бійці з підрозділу «Ахмат», які перебувають на території Курської області, стають несподіваними союзниками для…

2 хв. ago

Скільки отримують пенсіонери в Європі та Україні: подробиці

Пенсійні виплати – це не просто гроші для людей похилого віку, це їхня впевненість у…

19 хв. ago

Кейт Міддлтон підтримала принца Луї на публіці (фото)

Онкохвора Кейт Міддлтон нещодавно відвідала гру принца Луї. Про це розповіла футбольна фанатка в TikTok. У минулі…

24 хв. ago

Масові банкрутства: Німецька економіка тріщить по швах, закриваються тисячі компаній

Німецька економіка стикається з серйозною хвилею банкрутств, яка загрожує знищенням тисяч підприємств по всій країні.…

26 хв. ago

Хто в Києві отримує більше за інших: топ-професії з найбільшими зарплатами

Київ продовжує утримувати лідерство серед українських міст за рівнем заробітних плат. Згідно з даними, оприлюдненими…

31 хв. ago

У Київській області почалися відключення світла: електрики може не бути по 6 годин і більше

Найближчими днями в Київській області відбудуться планові відключення електроенергії. Про це повідомляють пресслужби місцевих рад. Зокрема…

41 хв. ago