Чому Путіну вигідніше вербувати військових з КНДР, ніж з Росії,- погляд

Близько місяця тому у виданнях масово почала з’являтися інформація, що Північна Корея планує надати свої війська Росії для участі у війні. А на початку жовтня ЗСУ уже вдалося ліквідувати шістьох офіцерів КНДР на Донеччині, що допомагали окупантам в освоєнні північнокорейської зброї.

Чому, попри здавалося б невичерпний людський ресурс Росії, Владімір Путін залучає на фронт північнокорейських військових для 24 Каналу пояснила політична аналітикиня Ольга Курносова.

Чому Путін боїться мобілізації в Росії

В Росії все менше охочих добровільно вмирати на українській землі, хоч і за величезні кошти. Тому Кремлю значно вигідніше шукати охочих з дружніх диктатур, адже вони не загрожують Кремлю бунтом чи внутрішніми заворушеннями.

Згадати хоча б рух дружин мобілізованих, побоювання Кремля поповнювати армію з найбагатших регіонів – Москви та Пітера й періодичні невдоволення всередині російської армії.

Що натомість

Курносова переконана, що замість живої сили Північна Корея просить в Росії ядерні технології.

Путін – людина без жодних червоних ліній, якщо його не заспокоїти, можна лише припустити, куди може розповзтися ядерна зброя, – додала опозиціонерка.

Дефіцит військових у російській армії

  • Аналітики Інституту вивчення війни переконані, що втрати Росії на фронті переважають кількість, яка може їх заміщати. Однак Путін до останнього відтягує оголошення нової мобілізації через побоювання щодо стабільності його режиму.
  • За оцінками аналітиків, щодня в Росії вербують до тисячі окупантів, водночас щоденні втрати на фронті перевалюють за тисячу осіб.
  • Кремль пішов на безпрецедентні кроки, аби набрати охочих до війська. Якщо на початку повномасштабного вторгнення за підписання контракту росіянам пропонували 250 тисяч рублів, то зараз 2,5 мільйони. До того ж у будь-якого злочинця ще до суду з’являється можливість між засудженням і війною в Україні, обрати друге.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Важкий день для Землі: до планети наблизилися відразу три астероїди

14 жовтня повз Землю пролетіли відразу три астероїди, про що повідомили вчені з NASA. Один…

4 хв. ago

Учням заплатять за успіхи у школі: можна отримувати до 3000 гривень

У Коломиї вирішили відзначити найкращих учнів місцевих ліцеїв, нагороджуючи їх стипендіями. З вересня по травень…

9 хв. ago

Без іспитів і черг: водіям дозволили керувати вантажівками без нових прав

У зв'язку з воєнним станом, запровадженим в Україні у лютому 2022 року, українське суспільство зіткнулося…

11 хв. ago

Стосується ухилянтів: штрафи від ТЦК заберуть з рахунків примусово — пояснення Мін’юсту

Міністерство юстиції України пояснило механізм стягнення штрафів, накладених Територіальними центрами комплектування (ТЦК) за ухилення від…

19 хв. ago

Українська енергосистема взимку: назвали критичну межу температури

Українська енергетична система готова до зими лише за умови відносно теплої погоди. Про це повідомив…

28 хв. ago

Вибори в США: Трамп перемагає Гарріс на достроковому голосуванні у деяких штатах

За даними нових опитувань, кандидат у президенти США Дональд Трамп має невелику перевагу над Камалою Гарріс за кількістю виборців,…

43 хв. ago