Чому Путіну вигідніше вербувати військових з КНДР, ніж з Росії,- погляд

Близько місяця тому у виданнях масово почала з’являтися інформація, що Північна Корея планує надати свої війська Росії для участі у війні. А на початку жовтня ЗСУ уже вдалося ліквідувати шістьох офіцерів КНДР на Донеччині, що допомагали окупантам в освоєнні північнокорейської зброї.

Чому, попри здавалося б невичерпний людський ресурс Росії, Владімір Путін залучає на фронт північнокорейських військових для 24 Каналу пояснила політична аналітикиня Ольга Курносова.

Чому Путін боїться мобілізації в Росії

В Росії все менше охочих добровільно вмирати на українській землі, хоч і за величезні кошти. Тому Кремлю значно вигідніше шукати охочих з дружніх диктатур, адже вони не загрожують Кремлю бунтом чи внутрішніми заворушеннями.

Згадати хоча б рух дружин мобілізованих, побоювання Кремля поповнювати армію з найбагатших регіонів – Москви та Пітера й періодичні невдоволення всередині російської армії.

Що натомість

Курносова переконана, що замість живої сили Північна Корея просить в Росії ядерні технології.

Путін – людина без жодних червоних ліній, якщо його не заспокоїти, можна лише припустити, куди може розповзтися ядерна зброя, – додала опозиціонерка.

Дефіцит військових у російській армії

  • Аналітики Інституту вивчення війни переконані, що втрати Росії на фронті переважають кількість, яка може їх заміщати. Однак Путін до останнього відтягує оголошення нової мобілізації через побоювання щодо стабільності його режиму.
  • За оцінками аналітиків, щодня в Росії вербують до тисячі окупантів, водночас щоденні втрати на фронті перевалюють за тисячу осіб.
  • Кремль пішов на безпрецедентні кроки, аби набрати охочих до війська. Якщо на початку повномасштабного вторгнення за підписання контракту росіянам пропонували 250 тисяч рублів, то зараз 2,5 мільйони. До того ж у будь-якого злочинця ще до суду з’являється можливість між засудженням і війною в Україні, обрати друге.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Перекази на картки контролюватимуть жорсткіше: стежитимуть не лише банки

Національний банк планує посилити контроль за переказами "з картки на картку". Якщо з 1 жовтня…

3 хв. ago

Мобілізація жінок та скасування вікових обмежень: новий сценарій

Журналіст Віталій Портніков висловив стурбованість щодо майбутнього мобілізаційних зусиль в Україні в недавньому інтерв'ю. Якщо…

6 хв. ago

Найпопулярніша вулична їжа: рецепт китайських коржів із зеленою цибулею

Цибулеві коржі, як і парові булочки, зазвичай подають у ресторанах замість хліба. У Китаї є…

7 хв. ago

Субсидії залишаться лише у снах: українців попередили про позбавлення виплат на комуналку

Міністерство соціальної політики України нагадує, що не всі громадяни автоматично отримуватимуть житлові субсидії на майбутній…

10 хв. ago

Ситуація розжарюється: на кордоні КНДР та Південної Кореї прогриміли вибухи

Дороги між Північною (КНДР) та Південної Кореї було підірвано. Руйнувань зазнало сполучення уздовж ліній Кьонгі…

13 хв. ago

Скільки військових не повернулися з закордонного відпочинку

З початку повномасштабного вторгнення Росії 46 українських військовослужбовців виїхали за кордон для відпочинку та не…

18 хв. ago