Тисячі полонених і повний провал: чому Путін боїться мобілізації в Росії

Для військового оглядача Олександра Коваленка абсолютно зрозуміло, чому Путін не йде на ще одну мобілізацію. Є дві причини, одна з яких — суто психологічна, а друга — суто технічна.

Щодо можливої мобілізації в Росії.

Для розуміння, мобілізацію Путіну нав’язують з весни цього року. Особливо коли втрати РОВ перевалили за 30 тисяч тіл на місяць. Але він не йде на цей крок, і ось чому.

По-перше, Путін прекрасно розуміє різницю між тілом, яке добровільно йде вбивати українців за винагороду і оцінює ризики теж загинути, і тілом, яке примусово відправляють воювати. Тіло, яке примусово відправляють на війну, за першої ж можливості здасться в полон. Найяскравіший приклад останніх днів — це строковики з Курської області. За тиждень бойових дій — майже 2 тисячі полонених!

Уявіть собі примусову мобілізацію в Росії на 300 тисяч, і якщо 10% з них здасться в полон — це ж який обмінний фонд і катастрофа для режиму!

По-друге, а чим їх комплектувати? Уже зараз у російській армії дефіцит техніки в наявних підрозділах — 60%-70%! А якщо ще, припустімо, плюс 300 тисяч тіл, звідки техніка для їхньої комплектації? Тобто, вони не зможуть виконувати бойові завдання і їх буде як більше гинути, так і ще більше здаватися в полон через відчуття загнаності та почуття поразки.

Тому Путін зараз стоїть перед серйозною дилемою: без мобілізації не витягне, але і з мобілізацією отримає ситуативне, одномоментне рішення на час і повний глобальний провал у перспективі.

Автор висловлює особисту думку, яка може не збігатися з позицією редакції. Відповідальність за опубліковані дані в рубриці “Думки” несе автор.

Джерело

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

29 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

31 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

32 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

42 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

44 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

46 хв. ago