Собаки-роботи вартістю €8 тис. «винюхують» російських солдатів на фронті – Bild

Україна використовує у бойових діях на Донбасі понад тридцять собак-роботів із Великої Британії з німецьким камуфляжем. Про це пише газета Bild.

ЗСУ використовують на Донбасі, де йдуть виснажливі бої, собак-роботів BAD.2 від британської компанії Brit Alliance. 

«Собаки-роботи пробираються крізь окопи та крізь хащі – там, де українські військові не повинні наражатися на зайву небезпеку і де безпілотники вже не бачать», – пише видання.

Зазначається, що це компактні, міцні та маневрені сухопутні дрони на чотирьох «лапах», керовані операторами. Вони можуть дістатися туди, куди не потрапить повітряний дрон, зокрема в середину будівель або в російські окопи. Собаки-роботи, оснащені відеокамерою, розвідують околиці, знаходять міни-пастки, обчислюють пересування підрозділів окупантів, що значно знижує ризик для розвідників ЗСУ.

Наразі у ЗСУ на фронті працює понад 30 собак-роботів. Завдяки протитепловому камуфляжу від німецької компанії Concamo їх практично не можна виявити. За даними Bild, робопси безшумно переміщаються полем бою зі швидкістю до 15 км/год і діють у розташуванні противника в радіусі 3,5 км протягом максимум 5 годин. Коштують вони в залежності від модифікації від €4 тис. до €8 тис.

«Це ніщо, в порівнянні з людським життям», – підкреслює Bild. Зазначається, що перші собаки-роботи Unitree Go2 Pro з’явилися на околицях Торецька – біля 28-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

4 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

4 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

4 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

4 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

4 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

4 години ago