“Ми стримували себе занадто довго”: Бен Годжес про наступ ЗСУ на Курщині

Наступ українських сил у Курській області показав всьому світу, що червоних ліній Путіна не існує, і російський диктатор не піде на ядерну ескалацію.

Таку думку висловив екскомандувач військ США в Європі генерал-лейтенант у відставці Бен Годжес в інтерв’ю DW.

“Я радий, що Сполучені Штати не намагаються гальмувати те, що робить Україна. Це стосується і ризиків ескалації, уявлення про те, що нібито Путін застосує ядерну зброю. Найгірше, що він зробив досі, це обстріляв ще один український супермаркет. Тож ми надто довго стримували себе. Тобто я сподіваюсь, що червоних ліній більше не залишилося”, – наголосив він.

Годжес зазначив, що наступ українських військ на територію РФ – це виключно оборонна операція, яка спрямована на знищення військових об’єктів, з яких росіяни атакували ракетами та дронами українські міста.

“Україна не зацікавлена в захопленні російської території, але ця операція змусить Росію переосмислити свої дії”, – додав він.

За словами генерала, курська операція ЗСУ перш за все має відтягнути увагу і сили росіян, щоб полегшити тиск на Сили оборони на східній ділянці фронту. 

“Це класична робоча військова доктрина в дії – вибрати вдалий момент та посилити тиск в новому місці”, – констатував Годжес.

Він додав, що ймовірно, наступ має ще якісь цілі. Наприклад, захоплення Курської АЕС, щоб використати її для обміну на Запорізьку електростанцію чи як важіль тиску на енергосистему РФ, або ж як джерело електроенергії в умовах очікуваного зимового дефіциту генерації.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago