“Ми стримували себе занадто довго”: Бен Годжес про наступ ЗСУ на Курщині

Наступ українських сил у Курській області показав всьому світу, що червоних ліній Путіна не існує, і російський диктатор не піде на ядерну ескалацію.

Таку думку висловив екскомандувач військ США в Європі генерал-лейтенант у відставці Бен Годжес в інтерв’ю DW.

“Я радий, що Сполучені Штати не намагаються гальмувати те, що робить Україна. Це стосується і ризиків ескалації, уявлення про те, що нібито Путін застосує ядерну зброю. Найгірше, що він зробив досі, це обстріляв ще один український супермаркет. Тож ми надто довго стримували себе. Тобто я сподіваюсь, що червоних ліній більше не залишилося”, – наголосив він.

Годжес зазначив, що наступ українських військ на територію РФ – це виключно оборонна операція, яка спрямована на знищення військових об’єктів, з яких росіяни атакували ракетами та дронами українські міста.

“Україна не зацікавлена в захопленні російської території, але ця операція змусить Росію переосмислити свої дії”, – додав він.

За словами генерала, курська операція ЗСУ перш за все має відтягнути увагу і сили росіян, щоб полегшити тиск на Сили оборони на східній ділянці фронту. 

“Це класична робоча військова доктрина в дії – вибрати вдалий момент та посилити тиск в новому місці”, – констатував Годжес.

Він додав, що ймовірно, наступ має ще якісь цілі. Наприклад, захоплення Курської АЕС, щоб використати її для обміну на Запорізьку електростанцію чи як важіль тиску на енергосистему РФ, або ж як джерело електроенергії в умовах очікуваного зимового дефіциту генерації.

Ольга Степанова

Recent Posts

Байден надихає Путіна і лякає “слабкодухих” на кшталт Шольца, – The Economist

Американське вето на глибокі удари по РФ надихає Володимира Путіна на продовження агресії і одночасно розхолоджує…

2 хв. ago

Тепер будемо ховатись не від ТЦК, а від поштарів: українцям почали масово розсилати повістки

17 вересня відбулася перша в Україні централізована розсилка повісток у електронному форматі. Як повідомляє Ukrainian…

6 хв. ago

“Корисний і не містить калорій”: Мішель Обама випустила безалкогольний напій

У мережі став вірусним відеоролик за участю Мішель Обами. Покупці одного з магазинів самообслуговування торгової мережі…

9 хв. ago

У Москві в руках чоловіка вибухнув ґаджет під час атаки на “Хезболлу”

У середу, 18 вересня, коли в Лівані відбулася друга хвиля вибухів пристроїв зв’язку, внаслідок якої…

26 хв. ago

Тарифи на воду в Україні можуть зрости: що про це відомо

В Україні існує необхідність у збільшенні тарифів на водопостачання та водовідведення.  Про це повідомив президент Асоціації, заступник гендиректора "Київводоканалу"…

33 хв. ago

Ніж у спину Путіна: союзниця Росії передає Україні боєприпаси – Reuters

Індійські виробники зброї продавали європейським країнам артилерійські снаряди, а ті передавали їх Україні. Нью-Делі не втручається, щоб…

38 хв. ago