“Фронт продовжує кришитися”: РФ захопила два села та підійшла до Покровська на відстань у 13 км

Збройні сили Російської Федерації перебувають за 13 кілометрів від Покровська Донецької області. Про це повідомив експерт BILD з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке.

Російські військові почали наступати на північний захід після захоплення Авдіївки Донецької області в лютому 2024 року. На цьому напрямку найближчим великим містом є Покровськ.

Наразі для Сил оборони це важливий логістичний пункт, оскільки з Покровська відкривається так звана “дорога життя” до Часового Яру, також постачаються інші передові частини.

На початку 2024 року противник стояв за 38 кілометрів від Покровська, наразі ж росіяни наблизилися до міста на відстань у 13 кілометрів, захопивши ще два населені пункти.

“Український фронт на Донеччині продовжує кришитися: російські сили вторгнення захопили Желанне та Орлівку і тепер перебувають лише за 13 км на схід від Покровська”, — сказав Юліан Рьопке.

Ситуація в районі Покровська

Що відбувається на Покровському напрямку: дані Генштабу ЗСУ

У Генштабі ЗСУ повідомили, що протягом 14 серпня українські бійці зупинили 58 ворожих штурмів та наступальних дій у бік Воздвиженки, Єлизаветівки, Гродівки, Орлівки, Миколаївки, Желанного, Скучного, Яснобродівки та Птичого

“Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Воздвиженки та Гродівки, противник активно застосовував штурмову та бомбардувальну авіацію”, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, ввечері 14 серпня про окупацію Желанного та Орлівки на Покровському напрямку Донецької області розповіли аналітики DeepState. Також ворог просунувся в деяких населених пунктах.

Аналітики Інституту вивчення війни у звіті за 14 серпня розповіли, що ЗС РФ просунулися на Покровському напрямку. Йдеться про район Новоселівки Першої та Желанного.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

42 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

44 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

45 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

56 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

58 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

59 хв. ago