“Постріл собі у ногу”: бійці 24 ОМБр вимагають у Зеленського не звільняти командира

Бійці 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила виступили проти звільнення командира Бригади Івана Голішевського та звернулись до президента України Володимира Зеленського з вимогою залишити його на своїй посаді. Відповідне відео оприлюднене у телеграм-каналі “РАРОГ” батальйон безпілотних авіаційних комплексів 24 ОМБр”.

За словами командира батальйону 24-ї ОМБр імені короля Данила з позивним “Хасан”, вище військове керівництво пропонує усунути Голішевського з посади за те, що не повів у “м’ясні” штурми бригаду без належної укомплектованості.

“Хасан” нагадав, що у 2022 році після відновлення боєздатності, саме завдяки Голішевському бригада успішно виконувала завдання на східній ділянці фронту.

“Просимо вас залишити командира бригади на своїй посаді. Мотивований командир — у мотивованій бригаді!”, — наголосив “Хасан”.

Оператори батальйону безпілотних авіаційних комплексів “Рарог” зазначили, що Іван Голішевський є “компетентним та блискуче виконує свої обов’язки”.

“Ми проти рішення зняття його з посади командира бригади. Командира, що є прикладом для своїх підлеглих. Командира, якому не байдужа доля його підлеглих. Командира, який, незважаючи на будь-які труднощі, самовіддано боронить нашу державу”, — підкреслили бійці цієї бригади.

Один з бійців 24-ї ОМБр заявив, що вважає рішення про звільнення Голішевського — саботажем зі сторони командування.

“Звільнення з посади такого бойового командира — це буквально постріл собі у ногу, оркам на радість…Він дивиться на реалії, а не на фантастичні цілі вищого командування”, — наголосили бійці ЗСУ.

Зазначимо, що наразі 24 ОМБр імені короля Данила обороняє Часів Яр у Донецькій області.

Хто такий Іван Голішевський

Іван Леонідович Голішевський — 36-річний полковник Збройних сил України, командир 24-ї механізованої бригади.

Іван Голішевський Фото: Facebook

У лютому-березні 2022 року він керував 15-м окремим гірсько-штурмовим батальйоном, який обороняв Кремінну та зупиняв просування ворога в напрямку Красноріченське — Кремінна на Луганщині. Тоді збройні сили РФ зазнали значних втрат особового складу й техніки на цьому напрямку.

У серпні 2022 року Іван Голішевський був удостоєний звання Героя України.

Іван Голішевський Фото: Facebook

Нагадаємо, 14 липня парамедик Катерина “Пташка” Поліщук поскаржилася на дії командира 59-ї окремої мотопіхотної бригадиімені Якова Гандзюка Богдана Шевчука, які, на її думку, призвели до втрат на фронті.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

46 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

48 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

49 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

60 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago