Окупанти могли перекинути на фронт недоукомплектовані підрозділи

Російське військове командування могло залучити до бойових дій недостатньо оснащені та недоукомплектовані підрозділи з оперативного резерву.

Їх перевели для підтримки штурмових атак на сході України, пише Інститут вивчення війни (ISW).

“Російське військове командування, можливо, залучило до бойових дій недостатньо оснащені підрозділи, які спочатку мали діяти як оперативний резерв, можливо, через обмеження російської оборонно-промислової бази або зусилля, спрямовані на посилення поточних російських шліфувальних атак в Україні”, – йдеться у повідомленні.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець 13 липня сказав, що російське військове командування має намір сформувати 27-му мотострілецьку дивізію (2-га загальновійськова армія, Центральний військовий округ) як оперативний резерв Центрального угруповання військ. Це командування зараз керує російськими наступальними операціями на Авдіївському та Торецькому напрямках. Його можуть ввести у бій у разі розвитку українського контрнаступу на Авдіївському напрямку або російського наступу на Торецькому напрямку.

Він додав, що росіяни перекинули на північний захід від Авдіївки 433-й мотострілецький полк 27-ї мотострілецької дивізії, укомплектований деградованими залишками 21-ї мотострілецької бригади.

Оглядач додав, що російське військове командування достроково перекинуло 506-й і 589-й мотострілецькі полки на Торецький напрямок ще до того, як підрозділи досягли “запланованих термінів”.

Машовець у березні 2024 року казав, що російське військове командування планувало оснастити частини 27-ї мотострілецької дивізії до 87% від необхідної кількості озброєння та техніки. 433-й, 506-й та 598-й мотострілецькі полки нібито планували підготувати до бою наприкінці весни або на початку літа 2024 року.

Аналітики ISW уперше помітили повідомлення про те, що частини 27-ї мотострілецької дивізії діяли під Авдіївкою у квітні 2024 року та під Торецьком на початку липня 2024 року.

Зауваження Машовця від 14 липня про те, що ці полки розгорнули для ведення бойових дій раніше, ніж планувалося, може свідчити про те, що російське військове командування відстало від запланованого графіку укомплектування та озброєння і не змогло оснастити ці підрозділи до 87%.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

8 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

17 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

24 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

29 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

36 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

46 хв. ago