Повістки поштою: у Міноборони попередили чоловіків – буде вважатися врученою

Незабаром усі військовозобов’язані українці, які не оновили військово-облікові дані або не отримали повістку з рук представників ТЦК, можуть отримати її поштою. Про це розповів речник Міноборони Дмитро Лазуткін, пише телеграм-канал Всевидяче ОКО.

Після набрання чинності законом про мобілізацію 18 травня українцям призовного віку надали два місяці на оновлення своїх військово-облікових даних, що можна зробити в ТЦК або за допомогою мобільного додатка “Резерв+” від Міноборони. Після закінчення 60 днів повістки громадянам надсилатимуть поштою.

Як зазначив спікер Міноборони Дмитро Лазуткін, повістки у вигляді листа на замовлення будуть розсилатися після 16 липня. При отриманні такого листа військовозобов’язані громадяни повинні поставити підпис про його отримання. У цьому випадку повістка буде вважатися врученою.

“Поштою рекомендованим листом дійсно будуть надсилатися повістки після 16 липня. Повістка вважається врученою, якщо людина підписалася особисто – тоді так”, – сказав Дмитро Лазуткін.

Також він розповів про сам алгоритм розсилки та вручення повісток після 16 липня, наголосивши, що у випадку, коли військовозобов’язана людина буде відсутня на місці, це спричинить адміністративну відповідальність.

“Приходить рекомендований лист, людина або під підпис отримує, або відмовляється знову ж таки під підпис, або вона повертається і таким чином знову ж таки вважається, що вона була доставлена… Якщо людини не було фізично на місці і повертається, то тоді запускається механізм адміністративного правопорушення”, – пояснив Дмитро Лазуткін.

Українцям варто знати, що повістки “у двері” не мають юридичної сили. Так, документ має бути вручений особисто і на ньому має бути підпис отримувача.

Ольга Степанова

Recent Posts

Чи не заберуть на війну після сплати штрафу за неявку до ТЦК: відповідь юриста

За ігнорування повістки військовозобовʼязаних українців можуть покарати. Про те, чи можна не йти в армію після…

22 хв. ago

В Кличка витратять 100 тисяч гривень, щоб перевірити, чи достатньо безбар’єрною є Київрада

Київська міськрада має намір оцінити ступінь безбар’єрності у власному адмінбудинку на вул. Хрещатик, 36. Тендер вже…

24 хв. ago

В Україні росте попит на авто з пробігом: найпопулярніші моделі (фото)

Українці продовжують активно купувати вживані автомобілі. За червень 2024 року їх поставили на облік 18,6…

28 хв. ago

Бред Пітт здивував шанувальників помолоділим виглядом (фото)

Оскароносний голлівудський актор Бред Пітт був помічений на зйомках свого фільму про Формулу-1 в Лондоні,…

29 хв. ago

ЗСУ офіційно підтвердили здачу мікрорайону Канал у Часовому Ярі

Українські військові відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру. Сили оборони зайняли більш вигідні позиції,…

31 хв. ago

Підпис про вручення не потрібен: військкомати надсилатимуть повістки поштою

З 16 липня, коли завершиться період обов'язкового оновлення військово-облікових даних, військовозобов'язані громадяни України можуть отримувати повістки поштою.…

1 годину ago