Повістки поштою: у Міноборони попередили чоловіків – буде вважатися врученою

Незабаром усі військовозобов’язані українці, які не оновили військово-облікові дані або не отримали повістку з рук представників ТЦК, можуть отримати її поштою. Про це розповів речник Міноборони Дмитро Лазуткін, пише телеграм-канал Всевидяче ОКО.

Після набрання чинності законом про мобілізацію 18 травня українцям призовного віку надали два місяці на оновлення своїх військово-облікових даних, що можна зробити в ТЦК або за допомогою мобільного додатка “Резерв+” від Міноборони. Після закінчення 60 днів повістки громадянам надсилатимуть поштою.

Як зазначив спікер Міноборони Дмитро Лазуткін, повістки у вигляді листа на замовлення будуть розсилатися після 16 липня. При отриманні такого листа військовозобов’язані громадяни повинні поставити підпис про його отримання. У цьому випадку повістка буде вважатися врученою.

“Поштою рекомендованим листом дійсно будуть надсилатися повістки після 16 липня. Повістка вважається врученою, якщо людина підписалася особисто – тоді так”, – сказав Дмитро Лазуткін.

Також він розповів про сам алгоритм розсилки та вручення повісток після 16 липня, наголосивши, що у випадку, коли військовозобов’язана людина буде відсутня на місці, це спричинить адміністративну відповідальність.

“Приходить рекомендований лист, людина або під підпис отримує, або відмовляється знову ж таки під підпис, або вона повертається і таким чином знову ж таки вважається, що вона була доставлена… Якщо людини не було фізично на місці і повертається, то тоді запускається механізм адміністративного правопорушення”, – пояснив Дмитро Лазуткін.

Українцям варто знати, що повістки “у двері” не мають юридичної сили. Так, документ має бути вручений особисто і на ньому має бути підпис отримувача.

Ольга Степанова

Recent Posts

Демі Мур вийшла у світ з донькою від Брюса Вілліса (фото)

61-річна американська акторка Демі Мур вийшла у світ зі своєю донькою Скаут, 32. Знімками знаменитість ділиться в Instagram. Зірка…

47 хв. ago

У Дагестані триває стрілянина, запроваджено режим контртерористичної операції

Вже відомо про сімох загиблих поліціянтів та ще 23 поранених у Дагестані. Запроваджено режим контртерористичної…

50 хв. ago

Українцям запровадили нові штрафи: кого і за що тепер покарають

21 червня набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання деяких питань…

55 хв. ago

Найкращі авто для сімейного відпочинку: рейтинг із фото

Сімейне авто – це коштовна покупка, до якої ми висуваємо підвищені вимоги. Воно має бути безпечним для…

1 годину ago

Після візиту Путіна у В’єтнамі заявили, що їх стратегічним партнером є США

В'єтнам вважає Сполучені Штати Америки своїм стратегічним партнером у економічному та інвестиційному питаннях. Про це…

1 годину ago

Фальшива бізнеследі: наскільки справедливі звинувачення на адресу Меган Маркл

15 червня 2024 року було анонсовано запуск двох нових продуктів бренду Меган Маркл під назвою American Riviera…

1 годину ago