Путін змінює своїх командувачів в Україні: назвали причини

Причиною аналітики вважають те, що вони не змогли відбити райони, втрачені під час українського контрнаступу у 2023 році. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Російські джерела повідомили, що військове командування РФ звільнило командувача 18-ї загальновійськової армії Південного військового округу (ПВО), яка воювала під Кринками Херсонської області, генерал-лейтенанта Аркадія Марзоєва. Звільнено також командувача 70-го мотострілецького полку (42-а мотострілецька дивізія 58-ї загальновійськової армії (ЗВА), який воював під Роботиним Запорізької області.

За даними аналітиків, підрозділи 18-ї ЗВА відбивали атаки та намагалися витіснити українські сили з їхніх позицій у східній частині Херсонської області від моменту створення українськими силами обмеженого тактичного плацдарму в листопаді 2023 року, і зазнали невдачі.

Від вересня 2023 року підрозділи 70-го мотострілецького полку здійснювали періодичні контратаки, щоб відвоювати територію в Роботиному та його околицях. У результаті вони зазнали значних втрат.

“Міноборони Росії, ймовірно, замінить цих командирів сподіваючись, що нове керівництво контролюватиме захоплення більшої території навколо Роботиного та Кринок, таким чином дозволяючи Міноборони РФ з певною мірою правдоподібності стверджувати, що Росія скасувала результати контрнаступу ЗСУ”, – зазначили в ISW.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Скільки платять мобілізованим українцям під час навчання: сума та строки виплат

Мобілізовані українці під час початкового навчання отримують мінімальну заробітну плату в сумі 20 тисяч гривень.…

3 хв. ago

Врожайний день. В одній точці океану помітили понад 160 найбільших тварин на Землі

Океан покриває більшу частину нашої планети і є домівкою для мільйонів тварин, деякі з яких…

4 хв. ago

Зламалася база даних у Київводоканалі: чим це загрожує і коли зроблять рахунки за спожиту воду

17 червня з технічних причин у Київводоканалі не працює білінгова система (тобто, база даних). Через…

7 хв. ago

У 3-й ОШБр призовникам запропонували “протестувати” себе без мобілізації

У 3-й окремій штурмовій бригаді відкрили нову ініціативу, яка дозволяє призовникам пройти тиждень випробувань без офіційної мобілізації.…

9 хв. ago

Тренди 2000-х повертаються. Названо наймоднішу модель шортів на літо 2024

Мода 2000-х впевненно захоплює цьогорічні тренди. Нова літня тенденція не стала виключенням. Експерти несподівано назвали "джорти"…

11 хв. ago

Українцям почали урізати витрати в Польщі: з чим це пов’язано

Серед українців, які проживають у Польщі, 40% живуть за рахунок коштів, що надходять з України. З…

4 години ago