Загородження окупантів біля Кримського мосту змило морем (фото)

Бонові загородження, якими Російська Федерація намагається захищати від можливих атак морських дронів української армії Керченський міст, дрейфують акваторією біля берегів Керчі.

Про це повідомляє “Радіо Свобода“. 

За даними видання, фрагменти бонових загороджень плавають у районі міської набережної Керчі. Частину цих захисних конструкцій морська течія прибила до берега в центральному районі Керчі.

Фото з сайту “Радіо Свобода”

Захист Росією Кримського мосту

Влітку 2024 року Російська Федерація почала розміщувати баржі на південній стороні мосту. Згодом з’явилися додаткові баржі та плавучі бонові загорожі, що йдуть паралельно до Кримського мосту.

Свіжі супутникові знімки показують значне збільшення кількості барж, які захищають міст. Ця споруда забезпечує основний трафік в окупований Крим із території РФ, а також використовується для військових постачань на територію окупованого півострова.

Що відомо про Кримський міст

Керченський міст — незаконно збудований транспортний перехід через Керченську протоку, що складається з двох розташованих поруч мостів — залізничного й автомобільного, які сполучають Керченський і Таманський півострови через острів Тузлу й Тузлинську косу. Є найдовшим з коли-небудь побудованих Росією мостів.

Міст поєднує тимчасово окупований український півострів Крим з Росією. Автодорожній міст є частиною дороги А-290 (Керч — Новоросійськ). Автомобільну частину відкрито 15 травня 2018 року, залізничний — 25 грудня 2019 року для пасажирського транспорту і 30 червня 2020 року для вантажного.

З 2018 року міст обмежує судноплавство у Керченській протоці та Азовському морі й використовується для мілітаризації незаконно анексованого Криму.

Романчук Микола

Recent Posts

Львівського митника, який вкрав 16 тисяч доларів, поновили на роботі

На Львівщині суд поновив на посаді інспектора оперативного відділу № 2 управління боротьби з контрабандою…

17 секунд ago

Став командиром батальйону: екснардеп Олег Ляшко отримав нову посаду не по званню, — офіцер

Колишній депутат Верховної Ради України від "Радикальної партії" Олег Ляшко став командиром батальйону. Про це розповів командир…

9 хв. ago

Як прибрати вдома без побутової хімії: натуральні засоби для чищення

Використання побутової хімії у вирішенні побутових питань стало вже звичним явищем. Однак, впоратися з цими "проблемами" часто…

17 хв. ago

Комуналка подорожчає в рази: нові тарифи на опалення “доб’ють” українців

В Одесі влада заявила про намір переглянути тарифи на виробництво, постачання теплової енергії та супутні…

26 хв. ago

Росіяни придумали, як виграти битву десятиріччя без значних зусиль

Російські війська намагаються заблокувати забезпечення українських військових у Кураховому, щоб змусити їх залишити цей населений…

35 хв. ago

“Паузи, потім масовані обстріли”: експерт припустив, що ворог готується до нового удару

Окупанти можуть готуватися до нової атаки ближчим часом, адже вже спостерігалася ситуація, коли вони витримують…

36 хв. ago