«Елітна» бригада морпіхів РФ була майже повністю розгромлена під Вугледаром – ВВС

Втрати елітної 155-ї бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту РФ, яка брала участь у битві за Вугледар, що російські війська намагалися захопити з 2022 року, становлять 2,4 тисячі осіб. Про це повідомляє ВВС.

Уточнюється, що це становить 80% особового складу підрозділу на початку російського вторгнення в Україну. До війни в бригаді налічувалося близько 3 тисяч військовослужбовців.

Відомо, що 155-та бригада РФ з перших днів конфлікту брала участь у бойових діях на українському фронті, а з осені 2022 року зосередила свої сили на Вугледарському напрямку. У листопаді того ж року російські військові блогери повідомляли про значні втрати бригади під час наступу поблизу Павлівки, яка розташована всього за три кілометри від Вугледару.

У лютому 2023 року начальник пресцентру Таврійського округу ЗСУ Олексій Дмитрашковський зазначив, що російському командуванню довелося неодноразово доукомплектовувати бригаду.

На сьогодні 155-та бригада діє у Курській області, куди її перекинули в серпні 2024 року після початку українського наступу в російському регіоні.

Історія 155-ї бригади яскраво ілюструє виснаження російських підрозділів, які командування регулярно направляє на «м’ясні штурми». За оцінками британської розвідки, втрати російських військ у вересні, коли проходили запеклі бої за Вугледар, становили в середньому 1271 особу на день, що є найвищим показником з початку війни. Попередній рекорд (1262 особи на день) було зафіксовано в травні під час безрезультатної спроби наступу на Харків.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

ГУР доповіла про знищення в Росії Ту-134

Головне управління розвідки доповіло про знищення в ніч з 12 на 13 жовтня військово-транспортного літака…

6 хв. ago

США готові до переговорів із РФ, Китаєм та КНДР

США готові до переговорів із Росією, Китаєм та Північною Кореєю з метою зменшення ядерної загрози.…

20 хв. ago

Вчені з’ясували, навіщо слонам зморшки на хоботі

Міжнародна дослідницька група виявила, що зморшки на африканських хоботах (Loxodonta africana) і азіатських слонів (Elephas…

30 хв. ago

Харріс закликала Трампа опублікувати звіт про здоров’я

Президентські перегони у США на фінішній прямій. За кілька тижнів до виборів кандидат від демократів Камала…

40 хв. ago

Трамп запропонував використати армію проти «внутрішнього ворога» у день виборів президента

Кандидат у президенти США Дональд Трамп запропонував у день виборів задіяти армію для боротьби із «внутрішнім ворогом».…

1 годину ago

Що допомогло Росії захопити Вугледар: The Washington Post назвала несподівану причину

Деякі успіхи російських сил на війні в Україні стали можливими через поліпшення координації та ефективності…

1 годину ago