Україна передала список цілей, які хоче вразити в РФ, а США відразу все злили ЗМІ

Україна вже передала США та Великій Британії перелік військових об’єктів на території РФ, по яких хотіла би вдарити західними ракетами. Про це агентству Reuters розповіли на умовах анонімності двоє європейських дипломатів.

За словами співрозмовників видання, спочатку українці хотіли використати надані США балістичні ракети ATACMS, щоб вразити російські авіабази. Але Пентагон заявив, що 90% російських літаків, що запускають плануючі бомби, знаходяться на аеродромах щонайменше за 300 кілометрів від території, контрольованої Україною. Це виводить їх із зони дії ATACMS.

Тепер Україна хоче використати ракети для ударів по російських військових командних і контрольних центрах, складах зброї і палива, а також по скупченнях російських військ, заявили джерела.

Крім американських ATACMS, Київ хоче завдавати далекобійних ударів по Росії за допомогою ракет Storm Shadow, наданих Великобританією, і майже ідентичних французьких ракет SCALP.

У той час як Британія, як вважається, очікує дозволу США на зняття обмежень щодо ракет Storm Shadow, французьке дипломатичне джерело повідомило, що Парижу не потрібен такий дозвіл від Вашингтона на використання Україною французьких ракет.

Романчук Микола

Recent Posts

Українці можуть отримати одноразову виплату в розмірі 10 пенсій: деталі

Після виходу на пенсію деякі громадяни України можуть отримати одноразову допомогу, яка становить десять місячних пенсійних…

2 хв. ago

Батька Доді Аль-Фаєда звинуватили у використанні королівського маєтку для сексуального насильства

Єгипетського мільярдера Мохаммеда Аль-Фаєда, який помер 2023 року в 94-річному віці, кілька жінок звинуватили у…

3 хв. ago

“Почали гавкати на людей”: зоопарк потрапив у скандал, пофарбувавши собак у панд

Китайський зоопарк Гуанюані довелось закрити після того, як люди зрозуміли, що "панди" у вольєрах —…

9 хв. ago

Уб’ють мільйони людей: вчені б’ють на сполох через зростання кількості супербактерій у світі

Згідно з глобальним аналізом учених, при збереженні нинішніх тенденцій протягом наступних 25 років стійкі до…

12 хв. ago

Еколог роз’яснив причини паводків в Європі й аномального тепла в Україні

Причини паводків у кількох центрально європейських країнах на тлі аномально теплої осені в Україні мають чіткі пояснення.…

14 хв. ago

Китай розгортає на орбіті супутники глобальної навігації

У четвер Китай запустив останню пару резервних супутників для навігаційної супутникової системи BeiDou-3 (BDS-3). Супутники, 59-й і…

18 хв. ago