ЗСУ зупинять наступ на Покровськ: якої помилки припустився Путін в обороні Курської області

Президент Росії Володимир Путін ухвалив неправильне рішення та вирішив продовжувати наступ на сході України замість того, щоб сконцентруватися на Курській області. Про це повідомив військовий аналітик, директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь в інтервʼю “Обозревателю”.

“Насправді Росію поставлено перед стратегічною дилемою: або припиняти наступ на сході України, збирати достатні сили та намагатися вибивати українські війська з Курської області, або ухвалити неправильне рішення, яке Путін, у принципі, вже ухвалив”, — сказав Михайло Самусь.

Він зауважив, що йдеться про намагання продовжити наступ в Україні та пробувати вирішити “проблему Курської області” тими силами, які можна зібрати поза основними напрямками наступів.

Куратором так званої контртерористичної операції в Курській області призначили найближчого соратника Путіна Олексія Дюміна. У результаті зʼявиться два центри ухвалення рішень — начальник Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов займатиметься Донбасом, а Дюмін та командувач Росгвардії Віктор Золотов — Курщиною.

“В результаті між цими центрами виникнуть розбіжності і, можливо, конфлікт, тому що і Дюміну, і Золотову треба довести свою успішність. Але чим доводити? Військ немає. Намагатися Росгвардією вибити українські війська? А це війська, це важка техніка, це дійсно ефективне угруповання. Водночас Герасимову поставлено завдання до кінця цього року окупувати весь Донбас”, — пояснив експерт.

За його словами, обидва напрямки не будуть успішними, тому виникне контраверсія між двома центрами ухвалення рішень. У результаті наступ на Покровський напрямок буде зупинено. Протягом цього часу Дюмін та Золотов заберуть все, що можна, з інших напрямків фронту. Йдеться про південь, Харківщину, це призведе до контрнаступу ЗСУ.

“А далі, через певний час, скажімо, в короткостроковій перспективі Росія постане перед величезною проблемою у зв’язку з тим, що українське командування ухвалить іще кілька рішень — наразі я не буду про них говорити, — які ще більше загострять цю стратегічну дилему”, — наголосив він.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

3 години ago