Український наступ на Курськ оглушив Медведєва

Колишній президент Росії Дмитро Медведєв , який після початку війни з Україною став головним «рупором» ядерної риторики Кремля, несподівано змінив тон, пише The Moscow Times .

Після вторгнення ЗСУ в Курську область, яке триває восьмий день і охопило територію не менше 800 квадратних км, раніше щедрий на погрози Медведєв жодного разу не висловився про ядерний удар у відповідь по Києву або західним столицям.

У телеграм-каналі Медведєва, де раніше ядерні погрози публікувалися із частотою до одного разу на місяць, за останній тиждень з’явився лише один пост. 8 серпня заступник голови Ради безпеки назвав метою операції ЗСУ «отримання нової порції грошей та зброї», а також закликав «йти до Одеси, Харкова та Миколаєва», щоб «покарати нацистів».

9 серпня Медведєв погрожував Німеччині російськими танками на площі Республіки (перед Рейхстагом у Берліні) за те, що Бундестаг схвалив використання німецької військової техніки під час курсової операції ЗСУ.

13 серпня партія «Єдина Росія» опублікувала відео з Медведєвим, де той обіцяє «заслужене покарання» керівництву України та закликає збирати гуманітарну допомогу для мешканців Курської області. Пізніше Медведєв закликав Курську владу підрахувати збитки, щоб пізніше «подати (його) до оплати» українській стороні. «Треба буде остаточно вирішити, яким чином потім стягувати з них — а ми стягнемо обов’язково», — пообіцяв він.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

22 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

23 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

25 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

35 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

37 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

39 хв. ago