“У бік Москви”: Світан заявив про успіхи ЗСУ в Курській області та ймовірні плани

Спектр можливих подальших дій ЗСУ в рамках військової операції на території Росії досить широкий. Усе залежатиме від того, як росіяни поведуть себе найближчим часом, заявив військовий експерт, льотчик-інструктор, полковник ЗСУ в запасі Роман Світан, передає 24 канал.

“Є великий спектр дій, починаючи з просування до того ж Курська або Курської АЕС, закінчуючи певними рейдовими діями вздовж усієї лінії кордону в бік Москви – фактично від точки дотику між Білоруссю, Україною і Росією і до Валуйок. Тобто перетворити всі ці 600 кілометрів лінії кордону на лінію фронту і розвернути її в бік Москви”, – зазначив він.

За словами Світана, якщо РФ зменшить тиск на Східному фронті, перекидаючи в достатній кількості війська в Курську область, вона, ймовірно, зможе зупинити просування ЗСУ в Курській області. Якщо ж росіяни цього не зроблять – українські війська рухатимуться далі, зазначив експерт:

“Це може бути не так просування в тил Росії, як спроба купірувати певні проблеми, які були. Проблеми, наприклад, були пов’язані з можливістю росіян рухатися в бік Сум. Але зараз ми практично розпорошили те угруповання, яке могло наступати на місто. Тут уже є плюс, це половина виконаного завдання. Крім того, можливий рух наших військ у тили противника по російській території. Наприклад, у тил вовчанського або липцевського угруповання. Так само, як я вже говорив, можливе знеструмлення Курської АЕС, щоб вона не могла постачати електроенергію споживачам військового рівня. Є багато механізмів, ми будемо рухатися далі”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Нідерланди хочуть відмовитись від міграційних правил Євросоюзу

Уряд Нідерландів повідомив Єврокомісію про намір відмовитись від дотримання міграційних правил Європейського Союзу. Про це заявила Міністерка…

7 хв. ago

Вбивця здоров’я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження

Коли справа доходить до смаження, вибір правильної олії для смаження має вирішальне значення як для…

11 хв. ago

В Україні не лишилося людей без психічних розладів, – експерт

В Українській державі на сьогодні не залишилося людей, яких би не торкнулися психічні розлади. Серія…

17 хв. ago

Експерт  розказав, чому Путін не спішить відбивати Курщину

Зараз активні бойові дії відбуваються на двох ділянках фронту – в Курській області країни-агресорки Росії та в…

24 хв. ago

12-річний хлопчик «здолав» 200-кілограмового ведмедя, щоб урятувати життя батька

У США 12-річний Оуен Бейєрман врятував свого батька Раяна під час полювання від нападу величезного…

25 хв. ago

Кейт Міддлтон повернулася до роботи після лікування від раку

Принцеса Уельська Кейт Міддлтон вперше після завершення лікування від раку повернулася до виконання своїх обов'язків. Вона провела…

36 хв. ago