Росіяни передумали наступати на “дорогу життя” і зосередилися на взятті Покровська, – BILD

Безпосередньо до траси росіянам залишилося лише 5 км через село Воздвиженка. Окупанти наблизилися до Покровська на відстань у 14 км, взяли села Лисичне та Іванівка, а також увійшли до Гродівки.

Російські окупанти призупинили на Донеччині наступ на “дорогу життя”, зосередившись на взятті Покровська. Про це пише німецьке видання BILD.

Зазначається, що після захоплення окупантами Авдіївки, вони почали наступати далі на північний захід і загрожувати автотрасі T0504, яку називають “дорогою життя”, оскільки це основний шлях постачання підрозділів Сил оборони, які обороняють Часів Яр. Безпосередньо до траси росіянам залишилося лише 5 км через село Воздвиженка.

Втім, ЗСУ збудували там міцну оборону і успішно стримують ЗС РФ. Тому росіяни відмовилися від наступу на північ на трасу, а натомість просуваються на захід на Покровськ, через який проходить T0504. Окупанти наблизилися до міста на відстань у 14 км: взяли села Лисичне та Іванівка, а також увійшли до Гродівки.

“У напрямку з-під Новоолександрівки росіяни вже кілька місяців не просуваються. Там українці збудували дуже гарну оборону. Проте територія на захід була зайнята протягом останніх 4-6 тижнів. Там вони просуваються у напрямку до Покровська, наступного важливого міста. Якщо у них не вдається перерізати важливу для логістики трасу на Часів Яр, тоді досить захопити сам Покровськ. Тому що траса стане неважливою, якщо саме місто впаде”, — вважає експерт BILD з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що на Покровському напрямку наші захисники зупинили 54 штурмових і наступальних дії у бік населених пунктів Суха Балка, Воздвиженка, Новоолександрівка, Єлизаветівка, Зелене поле, Малинівка, Гродівка, Желанне, Скучне, Калинове, Птиче і Карлівка. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Гродівки, також, район цього населеного пункту піддався бомбардуванню трьома КАБами.

Ольга Степанова

Recent Posts

Байден надихає Путіна і лякає “слабкодухих” на кшталт Шольца, – The Economist

Американське вето на глибокі удари по РФ надихає Володимира Путіна на продовження агресії і одночасно розхолоджує…

37 секунд ago

Тепер будемо ховатись не від ТЦК, а від поштарів: українцям почали масово розсилати повістки

17 вересня відбулася перша в Україні централізована розсилка повісток у електронному форматі. Як повідомляє Ukrainian…

5 хв. ago

“Корисний і не містить калорій”: Мішель Обама випустила безалкогольний напій

У мережі став вірусним відеоролик за участю Мішель Обами. Покупці одного з магазинів самообслуговування торгової мережі…

8 хв. ago

У Москві в руках чоловіка вибухнув ґаджет під час атаки на “Хезболлу”

У середу, 18 вересня, коли в Лівані відбулася друга хвиля вибухів пристроїв зв’язку, внаслідок якої…

25 хв. ago

Тарифи на воду в Україні можуть зрости: що про це відомо

В Україні існує необхідність у збільшенні тарифів на водопостачання та водовідведення.  Про це повідомив президент Асоціації, заступник гендиректора "Київводоканалу"…

32 хв. ago

Ніж у спину Путіна: союзниця Росії передає Україні боєприпаси – Reuters

Індійські виробники зброї продавали європейським країнам артилерійські снаряди, а ті передавали їх Україні. Нью-Делі не втручається, щоб…

37 хв. ago