Порушили слова Путіна: у Росії строковиків готують до відправлення в Курську область

Солдатів строкової служби з 80-ї мотострілецької дивізії ЗС РФ хочуть відправити в Курську область. Про це пише російське видання “Осторожно, новости“.

Як розповіли журналістам близькі строковиків РФ, спочатку військовослужбовців відправили для проходження служби в Мурманську область. Але нещодавно вони почали повідомляти, що їх відправляють у Курську область, де тривають бойові дії.

“Їм сказали самі командири цієї частини, що вони поїдуть до Курська у відрядження, але за фактом вони в документах писатимуть, що наші солдати перебувають у безпечному місті”, — цитують журналісти близьких російських строковиків.

Вони також заявили, що на присязі 3 серпня командування підтвердило, що строковиків готують до поїздки в Курську область. Відправлення може відбутися як у серпні, так і у вересні.

Родичі кажуть, що командування порушує обіцянку, яку дав очільник Кремля Володимир Путін про те, що строковики не братимуть участі в бойових діях.

Повідомляють, що родичі строковиків написали заяву у військову прокуратуру і створили петицію на ім’я президента РФ із проханням не відправляти військовослужбовців у Курську область.

Ольга Степанова

Recent Posts

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

1 годину ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

1 годину ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

1 годину ago

Ненависть зашкалює: у Львові ТЦКашники ногами мобілізували перехожого

Скандали з представниками ТЦК виникають у різних куточках України. Однак саме на Західній Україні вони "найяскравіші" і…

1 годину ago

Нідерланди повернуть українських чоловіків призовного віку

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов’язаних українських чоловіків Прем'єр-міністр Нідерландів…

1 годину ago

Ізраїль 15 років готував таємну операцію з підриву пейджерів у Лівані

Ізраїль протягом 15 років планував та здійснював операцію з підриву пейджерів у Лівані. Для цього використовувалися…

1 годину ago