Не 74 населені пункти: ЗСУ не контролюють усю заявлену територію в Курській області, — ISW

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна контролює 74 населені пункти в Курській області (РФ), тоді як аналітики Інституту вивчення війни вважають, що бійці ЗСУ діють в 41 місту та селищу. Про це вони повідомили у звіті за 13 серпня.

Аналітики зауважили, що Зеленський та інші високопоставлені посадовці повідомляли про тривале українське вторгнення в Курську область та окреслили декілька цілей операції. Так, 13 серпня президент України заявив, що ЗСУ контролюють 74 населені пункти в російському регіоні.

“Незрозуміло, чи мав на увазі Зеленський, що українські сили діють у 74 населених пунктах, чи він мав на увазі інший тип географічних адміністративних одиниць. ISW спостерігала за заявами та геолокаційними відеоматеріалами, які вказують на те, що станом на 13 серпня, українські сили діють приблизно в 41 населеному пункті Курської області або поблизу них, хоча в цьому районі є багато надзвичайно малих населених пунктів і місцевостей, які ISW не включила до цього підрахунку”, — йдеться у повідомленні.

В ISW наголосили, що розбіжності між українськими офіційними звітами та спостережними заявами Інституту та геолокованими записами не є спростуванням заяв Києва, а лише результатом “властивих обмежень методології відкритого коду ISW та прагнення використовувати лише загальнодоступну інформацію”.

Аналітики не оцінюють, що ЗСУ контролюють всю територію у межах максимального обсягу заявлених українських просувань до визначення “контролю”, яке використовує ISW.

Ольга Степанова

Recent Posts

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

8 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

17 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

30 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

40 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

52 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

1 годину ago