Курська операція. Росія після низки поразок заявила про «паузу» в переговорах з Україною

Росія не готова йти на переговори з Україною і заявила про «довгострокову паузу» із-за атак на Курську область, повідомовив посол з особливих доручень МЗС РФ Родіон Мірошник.

«Саме терористичними діями на курскому напрямку Україна як мінімум поставила на довгострокову паузу трек, пов’язаний із мирними переговорами», – заявив дипломат країни-агресорки.

Раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що українська сторона намагається Курською операцією покращити свої переговорні позиції, але ні про які домовленості тепер «не може бути мови».

«Ні про які переговори зараз не може бути мови з тими, хто наносить удари по мирним громадянам та громадській інфраструктурі, а також намагається поставити під загрозу об’єкти ядерної енергетики», – заявляє Путін.

Також Володимир Путін вважає, що наступ на Курському напрямку це спроба дестабілізувати ситуацію у Росії. Зі слів президента Росії, він очікує наступ ЗСУ також на Брянському напрямку. 

Нагадаємо, що Росія буцімто готова «хоч завтра» сісти за стіл переговорів із Україною, але за умови, що Київ відмовиться від наміру вступити в НАТО, а ЗСУ повністю вийдуть із Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. Про це заявив 14 червня російський диктатор Володимир Путін на зустрічі з керівництвом міністерства внутрішніх справ РФ.

Ольга Степанова

Recent Posts

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

54 хв. ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

55 хв. ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

57 хв. ago

Ненависть зашкалює: у Львові ТЦКашники ногами мобілізували перехожого

Скандали з представниками ТЦК виникають у різних куточках України. Однак саме на Західній Україні вони "найяскравіші" і…

58 хв. ago

Нідерланди повернуть українських чоловіків призовного віку

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов’язаних українських чоловіків Прем'єр-міністр Нідерландів…

1 годину ago

Ізраїль 15 років готував таємну операцію з підриву пейджерів у Лівані

Ізраїль протягом 15 років планував та здійснював операцію з підриву пейджерів у Лівані. Для цього використовувалися…

1 годину ago