Інтенсивність боїв в Україні зменшилася, – військовий експерт

Внаслідок відкриття курського фронту, де з 6 серпня українські Сили оборони проводять контрнаступальну операцію, на більшості напрямків фронту в Україні знизилася інтенсивність бойових дій.

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий експерт, полковник ЗСУ, речник Генштабу ЗСУ у 2014-2017 роках Владислав Селезньов.

Як зазначив Селезньов, на 8 з 11 основних напрямків, де росіяни останні декілька місяців ведуть жорсткі зіткнення, інтенсивність бойових дій вже знизилася щонайменше на 10-15%.

“Звичайно, ці цифри не настільки масштабні, як нам хотілося б, але вже зараз ми фіксуємо певне зниження інтенсивності бойових дій – стало менше і артилерійських обстрілів, і ворожих атак, і атак КАБів. Ситуація, звісно, ще далека до стабілізації, але тут і зараз російська армія буде змушена перекидати все більше сил і засобів на інші ділянки фронту – на сході і півдні України, а також для стримування наступу Сил оборони в Курській області”, – розповів експерт.

Також він спрогнозував дії ворога на курському фронті.

“Плацдарм, який утримують українські військові в Курській області – дуже масштабний, це 1000 кв. м і 74 населених пункти. Щоб купірувати наступ українських сил, росіянам потрібні будуть величезні сили і засоби. Так, це не станеться одномоментно, процес переміщення цих ресурсів може зайняти від кількох днів до двох тижнів”, – зазначив Селезньов.

Експерт звернув увагу на те, як поспіхом і безглуздо діє російське командування.

“Ключове тут полягає в тому, що росіяни досі не засвоїли свої помилки і продовжують переміщатися колонами, які потрапляють під удари української артилерії. Ось буквально вчора одна з автомобільних колон ворога була практично стерта з лиця землі із застосуванням HIMARS – йдеться про 810-ту бригаду морської піхоти ЗС РФ з місцем дислокації у Севастополі. Ця бригада виконувала бойові завдання на півдні Херсонської області, потім їх перекинули на Покровський напрямок і ось безславні вояки знайшли свій безславний кінець”, – резюмував Селезньов.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Дихати небезпечно: що горить навколо Києва і коли покращиться якість повітря, — екологи

Вранці 20 вересня в Києві погіршився стан повітря. На кілька годин столиця очолила рейтинг найбруднішого повітря в…

9 хв. ago

Запам’ятайте це: найкращий час сніданку, обіду і вечері для схуднення

Коли йдеться про зниження ваги, найчастіше люди говорять про те, що їсти або не їсти,…

18 хв. ago

Екскомандир військової частини і “бізнесвумен” разом розікрали 140 млн гривень: деталі афери

Правоохоронці викрили ще одну шахрайську схему в армії. Підозри отримали колишній командир військової частини східного…

26 хв. ago

Родичі загиблих військових в Україні можуть отримати фіндопомогу: скільки заплатять

Відповідно до чинного законодавства, сім'я військовослужбовця, який загинув під час повномасштабної війни в Україні, має…

38 хв. ago

“Можна сокиру вішати”: окрім Києва, забруднення повітря фіксують ще у кількох областях

Погіршення якості повітря спостерігається не тільки у Києві та області, а й на території Чернігівського та Сумського…

47 хв. ago

Хакери зламали криптобіржу BingX: з гаманців користувачів вивели крипту на $43 млн

Сінгапурська криптовалютна біржа BingX стала жертвою масштабної хакерської атаки. Злодії викрали криптовалюту на суму 43 мільйони доларів.…

55 хв. ago