Інтенсивність боїв в Україні зменшилася, – військовий експерт

Внаслідок відкриття курського фронту, де з 6 серпня українські Сили оборони проводять контрнаступальну операцію, на більшості напрямків фронту в Україні знизилася інтенсивність бойових дій.

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий експерт, полковник ЗСУ, речник Генштабу ЗСУ у 2014-2017 роках Владислав Селезньов.

Як зазначив Селезньов, на 8 з 11 основних напрямків, де росіяни останні декілька місяців ведуть жорсткі зіткнення, інтенсивність бойових дій вже знизилася щонайменше на 10-15%.

“Звичайно, ці цифри не настільки масштабні, як нам хотілося б, але вже зараз ми фіксуємо певне зниження інтенсивності бойових дій – стало менше і артилерійських обстрілів, і ворожих атак, і атак КАБів. Ситуація, звісно, ще далека до стабілізації, але тут і зараз російська армія буде змушена перекидати все більше сил і засобів на інші ділянки фронту – на сході і півдні України, а також для стримування наступу Сил оборони в Курській області”, – розповів експерт.

Також він спрогнозував дії ворога на курському фронті.

“Плацдарм, який утримують українські військові в Курській області – дуже масштабний, це 1000 кв. м і 74 населених пункти. Щоб купірувати наступ українських сил, росіянам потрібні будуть величезні сили і засоби. Так, це не станеться одномоментно, процес переміщення цих ресурсів може зайняти від кількох днів до двох тижнів”, – зазначив Селезньов.

Експерт звернув увагу на те, як поспіхом і безглуздо діє російське командування.

“Ключове тут полягає в тому, що росіяни досі не засвоїли свої помилки і продовжують переміщатися колонами, які потрапляють під удари української артилерії. Ось буквально вчора одна з автомобільних колон ворога була практично стерта з лиця землі із застосуванням HIMARS – йдеться про 810-ту бригаду морської піхоти ЗС РФ з місцем дислокації у Севастополі. Ця бригада виконувала бойові завдання на півдні Херсонської області, потім їх перекинули на Покровський напрямок і ось безславні вояки знайшли свій безславний кінець”, – резюмував Селезньов.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Повінь у Європі: Будапешт іде під воду. ФОТО

Повені, які у середині вересня охопили Центральну та Східну Європу, дійшла до Угорщини. Дунай, що вийшов із берегів,…

13 хв. ago

Стало відомо, яка буде ціна офіційних iPhone 16 в Україні

27 вересня в Україні розпочнуться офіційні продажі нової лінійки смартфонів iPhone 16, яка включає чотири…

24 хв. ago

Окупанти направили «Шахед» у бік Хмельницької АЕС

Росія продовжує ядерний шантаж, направляючи ракети та дрони в бік українських АЕС. У ніч на…

35 хв. ago

Демократи закликають Гарріс збільшити свою присутність у ЗМІ — The Hill

Люди, близькі до кампанії Гарріс, стверджують, що вони застосовують багатогранний підхід до завоювання голосів виборців,…

45 хв. ago

Загальна мобілізація: відстрочку тепер можна оформити дистанційно

Якщо необхідно відтермінувати мобілізацію, необхідно подати певні документи. Нещодавно Верховна Рада вирішила продовжити воєнний стан…

53 хв. ago

Є чітка формула, як загнати Путіна в глухий кут,- експерт

Публіцист Віталій Портніков відповів на питання, як усунення Путіна могло б змінити перебіг війни. На питання про…

1 годину ago