Робота в ГУР: розвідники кличуть охочих і пропонують 70 тисяч гривень на місяць

Вчора, 13 червня, розвідники вперше в історії України оголосили про старт великої публічної рекрутингової кампанії до складу ГУР. Військові назвали її “Став плюс” та розповіли, що спробувати свої сили мають шанс цивільні громадяни віком від 18 до 40 років в залежності від своїх навичок, спеціальностей та стану здоров’я.

Воєнна розвідка зазвичай максимально закрита та утаємничена структура. Але нові часи – це нові виклики. Великим потужним викликом і випробовуванням для всієї нашої країни стали російська агресія і повномасштабне вторгнення. Ми реагуємо на це активними діями, реагуємо роботою за межами лінією зіткнення, на тимчасово окупованих територіях, в глибокому тилу”, – розповів на презентації старту представник ГУР Андрій Юсов.

Пояснюючи детально, Юсов розповів про наступне: “До команди Головного управління розвідки можна і треба долучатись. Тому сьогодні, згідно з розпорядженням начальника ГУР МО України, генерал-лейтенанта Кирила Буданова, маю честь оголосити про першу всеукраїнську публічну кампанію з рекрутингу. Ми стаємо на новий рівень і хочемо забезпечити доступ нових фахівців. Світ змінюється, як і воєнна розвідка”.

Серед стандартів, яким має відповідати потенційний кандидат на проходження служби в ГУР МО України, представники структури назвали наступні умови. Якщо йдеться про підрозділи активної дії, серед пріоритетів є хороша фізична форма, витривалість та вміння орієнтуватися у стресових ситуаціях. Вік рекрутів може складати від 18 до 40 років.

“Зі свого боку ми пропонуємо постійний розвиток, службу на умовах мобілізації або за контрактом, навчання, підготовку за власними стандартами, а також – забезпечення найкращою амуніцією і сучасними зразками озброєння. Звісно, якісне медичне обслуговування і грошове забезпечення від 70 тис. гривень”, – пояснив представник одного з підрозділів активних дій ГУР МО України.

Втім не лише підрозділи активної дії воєнної розвідки України зараз мають запит на нових людей. Зокрема, йшлося про пошук технічних спеціалістів, чиї знання та жага захистити Україну допоможуть ще ефективніше нищити ворога.

“У складі ГУР МО України є підрозділи, які виконують задачі, пов’язані з використанням роботизованих систем: повітряного, наземного та морського застосування. Ми дуже зацікавлені у спеціалістах технічних галузей. А також в операторах БПЛА різного типу – як таких, що вже є на озброєнні, так і новітніх зразків”, – заявив представник відповідного підрозділу.

Алгоритм подачі заявки на проходження військової служби в підрозділах воєнної розвідки також презентували в межах заходу. Він не є занадто складним. Для початку потенційний кандидат має заповнити анкету. Її можна знайти на офіційному сайті Головного управління розвідки України в розділі “Кар’єра”, у розділі “військові вакансії” на онлайн-платформі Lobby-X, а також на верифікованих сторінках ГУР МО України та підрозділів у соціальних мережах. Моментально перейти на анкету можна також за QR-кодом на рекламних оголошеннях та банерах структури, які наразі вже розміщені в усіх великих містах України.

Після заповнення анкети кандидатура рекрута потрапляє на розгляд. У разі погодження, з людиною зв’язуються протягом 24 годин або максимальний термін – 10 днів. Це залежить від того, на якій платформі людина заповнила анкету.

Як проходить тестування

Один з етапів для кандидатів, бажаючих долучитись до підрозділів ГУР – це надання чесних та правильних відповідей на питання, які ставить Вам представник цієї структури.

Журналісти взяли участь у такому тестуванні. Нам видали спеціальні планшети, де ми послідовно відповіли на низку питань, передбачених для кандидатів. Наприклад, про те, чи притягались колись до адміністративної чи кримінальної відповідальності, чи маємо прямих родичів, які, своєю чергою, мають громадянство інших країн, були питання про те, якими для нас є життєві та робочі пріоритети, чи маємо хобі. Крім того, була низка питань на логіку, знання української та світової історії.

Варто зазначити, що ці питання не можно оцінювати як надто складні. Наприклад, в рамках тестування задавалось питання про те, коли розпочалась та закінчилась Друга світова війна, ким саме був Степан Бандера, що таке масштаб карти науковою мовою. Відповідь пропонувалось вибрати серед декількох варіантів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Путін подарував Ину “російський” лімузин Aurus із деталями з Південної Кореї (фото)

Сміючись і жартуючи, президент Росії Володимир Путін і лідер Північної Кореї Кім Чен Ин минулого…

2 години ago

Стрілянина по-сусідськи: на Одещині чоловіки доводили свою правоту зі зброєю в руках

Стало відомо про чергову перестрілку в Одеській області. Раніше поліція затримала трьох чоловіків, які стріляли у…

2 години ago

Де зараз Меланія Трамп? Чому екс-перша леді США зникла з публіки та не підтримує чоловіка

Дружина 45-го президента США Дональда Трампа, 54-річна Меланія Трамп практично "зникла з радарів". Ще на…

2 години ago

Розжарить до +35°: на вихідних в Україні влупить сильна спека (карта)

Останні червневі вихідні в Україні будуть дуже спекотними. У суботу на заході країни пройдуть дощі…

2 години ago

Мільйони на благоустрій під час війни: у Кривому Розі скандал через траву

У Кривому Розі влада збирається витратити мільйони на благоустрій під час повномасштабної війни. Йдеться про тендери…

2 години ago

Легко долає 150 км: США почне виготовляти нові ракети для Himars

Компанія Lockheed Martin випускатиме керовані ракети підвищеної дальності ER GMLRS, які використовують у реактивній системі…

2 години ago