Обіцяна допомога Києву є недостатньою, а безпекові угоди не дають реальних гарантій, – NYT

Протягом останніх днів Україна отримала додаткові зобов’язання західних партнерів щодо посилення військової і фінансової допомоги. Але обіцяного все ще недостатньо для остаточної перемоги над Росією, пише The New York Times.

Видання зазначає, що нещодавні зобов’язання країн-партнерів були взяті надто пізно, щоб допомогти Україні уникнути втрати позицій на фронті в останні місяці та руйнування українських електростанцій російськими ракетами. 

Голова незалежної дослідницької групи Українського центру безпеки та співробітництва Сергій Кузан зауважив, що в Україні останні обіцянки партнерів сприймають “з обережним оптимізмом”.

“Ми щиро вдячні за будь-яку допомогу, і якщо ми вчасно отримаємо всю необхідну зброю та боєприпаси, це дасть нам шанс стабілізувати лінію фронту. Але цього недостатньо, щоб говорити про звільнення окупованих територій і перемогу як таку”, – сказав він.

Як пише NYT, українські чиновники з ентузіазмом сприйняли безпекову угоду зі США, підписану напередодні. Однак вона не містить конкретних гарантій з боку США, а лише зобов’язання для Білого дому співпрацювати з Конгресом для виділення військової допомоги Україні, що може бути проблемою, враховуючи затримки із виділенням останнього пакету такої допомоги.

Більше того, нова угода може бути розірвана будь-якою зі сторін, а це означає, що колишній президент Дональд Трамп, який неодноразово висловлював свою опозицію щодо подальшої підтримки України, може відмовитися від угоди, якщо переможе Байдена на виборах у листопаді.

Пересічні українці не бачать конкретної користі від безпекової угоди із США та іншими країнами.

“Незрозуміло, що саме дадуть нам домовленості про безпеку, коли вони набудуть чинності, чи це просто комунікація. Загалом, що вони означають? Що вони забезпечують? Ніхто не розуміє”, — сказав виданню мешканець Києва. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Підпис про вручення не потрібен: військкомати надсилатимуть повістки поштою

З 16 липня, коли завершиться період обов'язкового оновлення військово-облікових даних, військовозобов'язані громадяни України можуть отримувати повістки поштою.…

17 хв. ago

33-річна блогерка померла після популярної пластичної операції

Аліне Феррейра, блогерка з Бразилії, яка створювала на своїх платформах у соціальних мережах контент про…

19 хв. ago

У Великій Британії стартувало голосування на дострокових виборах: кому пророкують перемогу

У Сполученому Королівстві 4 липня розпочалося голосування на дострокових виборах, які, як прогнозують, призведуть до…

21 хв. ago

Срібне весілля: Вікторія та Девід Бекхеми відзначають річницю одруження (фото)

50-річна британська співачка та дизайнерка Вікторія Бекхем та 49-річний футболіст Девід Бекхем відзначають 25-ту річницю…

36 хв. ago

Мобілізація вчителів в Україні: хто має право на відстрочку та які потрібні документи

Згідно з новим законом про мобілізацію, який набув чинності 18 червня, деякі категорії вчителів мають право…

38 хв. ago

Україну накриє спека до +41°: синоптики назвали небезпечні дати

Наступного тижня Україну накриє спека. Синоптики обіцяють до +41.  Про це пише метеоресурс Tropical Tidbits. Пік температури очікується 8,…

41 хв. ago