Кулеба розкрив інформацію про переговори 2022 року

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відреагував на інформацію про те, що Україна і Росія нібито майже досягли домовленості про припинення бойових дій ще навесні 2022 року.

Кулеба на своїй сторінці у Twitter зауважив, що Кремль постійно нагадує історію, що Україна “відкинула мир” у Стамбулі, щоб розмити фокус та перекласти провину за триваючу війну із себе, агресора, на країну, на яку вона напала.

“Це одна з улюблених брехливих історій, які поширює Росія і ті, хто їй симпатизує. Якщо уважніше подивитися на факти, вся ця історія не тримається купи. Це абсурдно. Якби Росія хотіла миру, вона би передусім не нападала на Україну”, – наголосив Кулеба.

До того ж він нагадав, що на початку російського вторгнення справді проводилися зустрічі між українською і російською делегаціями, але позиції сторін “були настільки різними, а вимоги Росії настільки абсурдними, що перспективи якогось реального рішення навіть не проглядалися”.

“Ті проєкти документів, які злили у ЗМІ, лише відображають, що дискусія була, але не можуть вважатися справжнім текстом угоди. Кожен дипломат знає принцип, що “домовленості немає, доки не погоджено усе”. І абсолютно точно можна казати, що у березні-квітні 2022 року ніяких домовленостей не було”.

Він також зазначив, що ідея зустрічі й переговорів президентів Росії і України справді обговорювалася, але Росія відкинула її.

Також Кулеба категорично заперечив припущення, що Україна тоді відмовилась від “мирної угоди” з Росією нібито під впливом тодішнього прем’єра Британії Бориса Джонсона, який під час свого візиту до Києва нібито тиснув на Зеленського і закликав не погоджуватися на поступки Кремлю.

Міністр закордонних справ України наголосив, що у зриві потенційної угоди винні не Зеленський і не Джонсон, а лише правитель Росії Володимир Путін.

“Він руйнував мир в Україні більш як десятиліття – спершу окупувавши Крим, потім створюючи перешкоди у “мінському” і “нормандському” переговорних форматах, потім розпочавши повномасштабну агресію і відмовившись її припиняти… Лише разом ми можемо зупинити Росію і покласти край її планам щодо інших частин Європи. Щоб досягти цього – продовжуйте підтримку України і не купуйтеся на російську брехню”,- заявив Кулеба.

Лисенко Катерина

Recent Posts

У британських поїздах заборонили додатки для знайомств

Один із найбільших залізничних операторів Великої Британії Northern вирішив обмежити можливість своїм пасажирам користуватися в…

3 хв. ago

8-річна дівчинка викрала позашляховик батьків: її знайшли за 30 км від дому (відео)

У Бетфорді в штаті Огайо в США 8-річна дівчинка викрала позашляховик батьків і поїхала за…

4 хв. ago

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

28 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

37 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

44 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

49 хв. ago