Ажіотаж спаде: Веніславський сказав, коли мобілізація сильно вщухне

Федір Веніславський, член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, виступив із впевненою заявою про те, що після 18 травня поточного року ситуація з довгими чергами біля Територіальних центрів канцелярського обслуговування (ТЦК) поступово прийде до норми. В інтерв’ю для Radio NV він наголосив, що важливість запровадження електронного кабінету для військовозобов’язаних буде особливо актуальною з моменту набрання чинності законом про мобілізацію.

Так, у розмові з журналістами Веніславський розкрив свої прогнози щодо того, коли очікується зниження напруженості навколо законопроекту, що обговорюється.

На його думку, електронний кабінет почне працювати вже наступного тижня, навіть за межами України. Він уточнив, що будь-який громадянин країни зможе легко оновити свої особисті дані, включаючи інформацію про місце проживання та контактні дані.

Зазначивши, що після такої процедури громадянин отримає QR-код, який підтверджує виконання вимог закону про мобілізацію, він підкреслив, що це спростить отримання консульських послуг. Політик висловив упевненість у тому, що введення електронного кабінету допоможе зменшити напруженість та позбавить необхідності стояти у довгих чергах.

Він також зазначив, що непорозуміння громадян щодо закону про мобілізацію призвело до появи додаткових проблем у вигляді довгих черг. Проте Веніславський наголосив, що окрім ТЦК є й інші органи, де також можна оновити свої дані.

Таким чином, Федір Веніславський наголосив, що з моменту набрання чинності закону про мобілізацію, який настане 18 травня, кожен громадянин зможе віддалено оновити свої дані, за винятком проходження медичного огляду, який потрібний у разі тривалої відсутності проходження цієї процедури або у разі обмеженої придатності.

Ольга Степанова

Recent Posts

Тарифний ультиматум: водоканали вимагають підвищення цін, інакше – колапс

Українцям слід готуватися до підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення, попереджають представники водоканалів. Зокрема, "Тернопільводоканал"…

26 хв. ago

Збулось чергове пророцтво: «Сімпсони» передбачили ураган у Флориді

Фанати серіалу «Сімпсони» стверджують, що один із епізодів 1996 року передбачив урагани у Флориді, які…

31 хв. ago

Хто з обласних прокурорів отримує шалені виплати за інвалідність: перелік

Журналісти проєкту «Є питання» з'ясували, що деякі керівники обласних прокуратур та посадовці Пенсійного фонду України…

60 хв. ago

ТЦК заявили, що перевірки на концертах і в ресторанах відтепер нова реальність українців

Українці повинні підготуватися до частих заходів оповіщення у публічних місцях, які тепер активно проводяться територіальними…

1 годину ago

Визнаний мертвим чоловік прокинувся перед вилучення внутрішніх органів лікарями

В лікарні Baptist Health у Річмонді, штат Кентуккі (США), пацієнт, якого лікарі визнали мертвим, опинився…

1 годину ago

Нова реальність з повістками: довести неналежне вручення тепер неможливо — адвокат

Адвокат Дмитро Кушнаренко з об'єднання "Актум" заявив, що після останніх змін, внесених Кабінетом Міністрів України,…

2 години ago