Окупанти можуть відновити наступ біля Авдіївки, – ISW

Українські війська на початку березня змогли закріпитися на захід від Авдіївки й уповільнити наступ російських окупантів на цій ділянці фронту.

Однак аналітики Інституту вивчення війни прогнозують, що ворог може відновити свої наступальні операції і продовжити рух.

Як повідомлялось, війська РФ захопили Авдіївку 17 лютого, після чотирьох місяців важких та виснажливих штурмів міста, яке обороняли ЗСУ. Після цього їм вдалось підтримувати відносно високий темп наступальних дій у цьому районі. Аналітики пояснили, що ворог хотів використати свої тактичні можливості, які в нього з’явилися після захоплення Авдіївки.

До кінця лютого окупанти змогли досягти швидких тактичних успіхів й намагались просуватись на захід. Але українські війська створили згуртовану і важкодоступну для прориву лінію оборони. За словами експертів ISW, на початку березня наші захисники сповільнили просування окупантів на позиціях поблизу лінії Бердичі-Орлівка-Тоненьке.

В Інституті вивчення війни вважають, що окупаційні війська хотіли продовжувати наступ, відправивши в бій Центральне угруповання військ, що складається переважно з підрозділів Центрального військового округу (ЦВО) і бойовиків так званої “ДНР”.

“Російське військове командування, ймовірно, планує продовження наступальних дій підрозділів ЦВО поблизу Авдіївки в найближчій і середньостроковій перспективі”, — додається у звіті.

Війна в Україні – ситуація біля Авдіївки

У третій окремій штурмовій бригаді ЗСУ заявили про напругу на Авдіївському напрямку. Після звільнення населеного пункту Красногорівка 3 ОШБр продовжує битися за згаданий напрямок. Поточна задача – стримати штурми та не дозволити росіянам здійснити прорив углиб оборони Авдіївського напрямку, кажуть там.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Для хлопців у вишах введуть нове правило: доведеться пройти кожному

З наступного навчального року в українських університетах для хлопців вводять обов’язкову військову підготовку, відмова від…

2 хв. ago

Графіки відключень електроенергії повернуться: українців уже попередили

Очікується, що ситуація з електропостачанням в Україні залишиться стабільною до середини листопада, якщо не відбудеться…

10 хв. ago

Телеведуча оголосила про власну смерть: “побачимось на іншому боці”

Популярна австралійська телеведуча Фіона Макдональд оприлюднила новину про свою власну смерть у віці 67 років.…

20 хв. ago

ПВК “Вагнер” у Малі: що сталося з найманцями, які потрапили в полон до туарегів, — Reuters

У ПВК "Вагнер" заявили, що їхній найманець, якого повстанці-туареги в Малі взяли в полон живим,…

30 хв. ago

Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації

Під час воєнного стану в Україні діє загальна мобілізація, однак законодавством визначено, що деякі категорії…

38 хв. ago

Рада не пощадила українців: нардепи підтримали історичне підвищення податків

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради підтримав до другого читання законопроєкт…

45 хв. ago