Україна припустилася стратегічної помилки: Жданов про наслідки Курської операції

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що Україна зробила серйозний прорахунок після початку операції в Курській області. За його словами, замість обмежуватися лише військовими діями, українська сторона мала б запросити на підконтрольні території регіону Російський Добровольчий Корпус (РДК) і Легіон “Свобода Росії”. Це, на думку експерта, змусило б російського диктатора Володимира Путіна зрозуміти, що ситуація набагато серйозніша, ніж він уявляв.

В інтерв’ю “Главреду” Олег Жданов заявив: “У Курській області ми допустили стратегічну помилку політичного характеру. Ми гарантували, що не будемо анексувати Курську область, мовляв, нам чужі території не потрібні. Путін зрозумів, що Курська область нікуди від нього не дінеться. Усе було б інакше, якби ми промовчали або, ще краще, запросили б на підконтрольні нам території Курщини РДК і Легіон ‘Свобода Росії’. Нехай би вони вивішували там свої прапори й оголошували про створення ‘нової Росії’. У такому випадку Путін би рвав і метав”.

Жданов підкреслює, що тепер “фюреру” Путіну немає сенсу поспішати з витісненням українських військ з території Курської області. Він вважає, що у військовому сенсі операція все ж була корисною, адже українські військові скували значну частину сил противника.

“Ми зв’язали угруповання чисельністю 35-38 тисяч осіб. Повноцінна загальновійськова армія РФ могла б завдати нам багато клопоту на східному фронті. А так, вона воює в Курській області та руйнує свою ж територію разом із російськими громадянами, що створює суспільний резонанс”, — зазначив експерт.

На думку Жданова, залучення РДК і Легіону “Свобода Росії” могло б стати політичним козирем для України. Це б продемонструвало, що Україна не лише обороняється, але й активно впливає на внутрішню ситуацію в Росії. “Це б змусило Путіна серйозно занепокоїтися. Він би зрозумів, що гра йде на зовсім іншому рівні”, — підсумував він.

Експерт також вважає, що суспільний резонанс у Росії від воєнних дій на власній території може стати каталізатором змін. “Коли росіяни почнуть відчувати війну на власній шкірі, це може призвести до зростання невдоволення режимом Путіна”, — додав Жданов.

Романчук Микола

Recent Posts

Чому Росія хоче захопити шахту в Покровському районі: деталі від The Economist

Захоплення Росією найбільшої шахти України з видобутку коксівного вугілля в Покровському районі може спричинити катастрофічний…

3 хв. ago

Гарріс звинувачує Трампа в приховуванні інформації про його здоров’я

Кандидатка у президенти США від демократів Камала Гарріс оприлюднила дані медогляду, який визнав її здоровою. Тепер вона…

10 хв. ago

Море змило загородження, якими Росія охороняє Кримський міст (фото)

Бонові загородження, якими Росія намагається захистити Кримський міст, знесло течією у Чорному морі. Про це повідомляє «Радіо Свобода».…

39 хв. ago

Загострення на Корейському п-ові: КНДР приводить артилерійські війська у повну бойову готовність

Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин наказав привести в повну бойову готовність артилерійські підрозділи в районі демілітаризованої зони…

44 хв. ago

Жодного вцілілого кварталу: окупанти рівняють із землею ще одне українське місто

Тривають важкі бої за Торецьк у Донецькій області, де не залишилося жодного вцілілого кварталу —…

48 хв. ago

Росіяни готують обстріл України: стало відомо, скільки літаків вже споряджено

За даними OSINT-спільноти Tracking, російські окупанти спорядили ракети Х-101 на 8 стратегічних літаках Ту-95МС, які…

51 хв. ago